"Антидощ": потрібен, чи ні?

3 грудня 2019

"Антидощ" - це розрекламований водовідштовхувальний продукт для обробки скла автомобіля. Виробники обіцяють, що використовуючи цей хімічний засіб можна буде забути про використання двірників на тривалий час.
Розберемося, чи дійсно цей спецзасіб може забезпечити обіцяний ефект.

Існує 2 основні категорії "антидощу": звичайні дешеві спреї і дорогі нано-засоби. Ціни на ці водовідштовхувальні продукти суттєво відрізняються - найдешевший гідрофобізатор для авто можна купити приблизно за 120-150 гривень, а ось ті, що мають приставку "нано" в середньому обійдуться у 350 гривень, а може і дорожче.

У чому ж полягає основна різниця? Більш дорогий "антидощ" являє собою одноразову капсулу, застосування якої обіцяє водовідштовхувальний ефект на найближчі півроку.
Використати "антидощ" простіше простого. Для початку треба очистити і висушити вікна автомобіля. Далі нанесіть засіб на вітрове скло і трохи почекайте. Тепер протріть вікно сухою серветкою - і насолоджуйтеся результатом!
"Нано-антидощ" продається в спеціальних одноразових капсулах, які треба розчавити в руках перед застосуванням. До речі, в інструкції сказано, що цим препаратом треба обробляти тільки лобове і переднє скло. Для більш дешевого водовідштовхувального засобу такі обмеження не прописані.
Однак врахуйте, що "антидощ" має досить різкий і неприємний запах спирту.

Проаналізувавши відгуки автомобілістів на різних форумах, можна сміливо сказати, що користувачі були не особливо вражені від використання дешевих водовідштовхувальних спреїв. У дощ видимість ні краплі не поліпшується, а деякі засоби злива і зовсім може змити.
Не варто завчасно засмучуватися! Досвідчені водії підказують, що такий неякісний автомобільний гідрофобізатор можна використовувати як очищувач для скла, правда з неприємним запахом.
Однак навіть дорогі водовідштовхувальні капсули корисні тільки на швидкості вище 60-70 кілометрів на годину - тільки в такому діапазоні краплі починають ефектно ковзати по склу, самостійно очищаючись без допомоги двірників.

Підведемо підсумки:

  • Дешевого "антидощу" вистачає не більше, ніж на кілька тижнів. Ефект від дорожчих одноразових водовідштовхувальних засобів протримається довше - від 3 до 6 місяців.
  • У місті без використання двірників у будь-якому випадку не обійтися. Краплі будуть "злітати" самостійно тільки на швидкості вище 60 км/год.

Якщо ефект цього водовідштовхувального засобу вас зацікавив, пропонуємо відео-огляд найбільш популярних продуктів:



А у випадку, якщо ви маєте намір поекспериментувати з "антидощем", але не хочете витрачатися, пропонуємо спробувати самостійно зробити його з підручних засобів:

Попередня стаття Кращі автомобілі для пікантного побачення
Кращі автомобілі для пікантного побачення
Поради механіка: як допомогти гальмам пережити зиму
Наступна стаття Поради механіка: як допомогти гальмам пережити зиму

Популярні новини