Apple перетворить iPhone в універсальний ключ для авто

7 лютого 2020

Компанія Apple продовжує дивувати світ своїми інноваційними розробками. Цього разу вийшло чергове оновлення iOS 13.4, в бета-версії якого з'явилася цікава функція - використовувати iPhone або смарт-годинник Apple Watch... як безконтактний ключ доступу до автомобіля!

Головне, щоб телефон або годинник підтримували функцію NFC (технологію бездротової передачі даних). Одна з переваг цієї інноваційної опції - гнучке налаштування доступу. Розробка отримала назву CarKey.

Для доступу до авто потрібно тримати гаджет на відстані до 10 см. Активація цієї функції не вимагає Face ID, так що можна припустити, що розблокувати машину можна буде навіть вимкненим смартфоном.

Відомо, що система буде працювати за допомогою додатка Wallet. Опція також дозволяє передавати доступ до авто іншим членам сім'ї.

Можна зробити висновки, що на даний момент для подальшої інтеграції функції CarKey компанія Apple активно співпрацює з декількома автовиробниками. Швидше за все інноваційна можливість активувати автомобіль без фізичного ключа з'явиться відразу після виходу фінальної версії операційної системи iOS 13.4.

Теги:
Apple
Попередня стаття Хочете, щоб держава подарувала авто? Відправляйтесь в Нідерланди!
Хочете, щоб держава подарувала авто? Відправляйтесь в Нідерланди!
Новий MAN TGX - сенсація двадцятиріччя
Наступна стаття Новий MAN TGX - сенсація двадцятиріччя

Популярні новини