Ауді розробила автопілот

19 травня 2015

"Новий автомобіль стане помічником водієві на дорозі і зможе брати управління у свої руки. Ключовим компонентом пілотованих транспортних засобів Ауді матиме здатність з'єднуватися з системою раннього попередження на основі хмари".

Це дозволить використовувати дані з мобільних телефонів усіх учасників руху і контролювати швидкість переміщення і щільність трафіку, попередити пілотований транспортний засіб про затор на дорозі. Авто передбачає небезпечні моменти заздалегідь і прийме відповідні заходи, такі як зміна смуги руху, поступове зниження швидкості і т.д.

                                     Екстер'єр Ауді Концепт Навтопілот 2015

 

 Команда розвитку Ауді стверджує, що Audi A7 - просто одна частина великого проекту. Тест-драйв показав, що автопілот добре справляється з завданнями тільки на дорозі з чіткою і яскравою розміткою, що може обмежити можливість його використання на заміських територіях.

Дивіться також каталоги:

 

Новий A7 використовує масив сканерів, датчиків, радарів і камер, деякі з яких вже існують в Audi системах надання допомоги, сканування місцевості. Центральна система - новий zFAS контролер, який обчислює модель околиці автомобіля і передає інформацію. Вся ця технологія знаходиться поза полем зору водія. Замість цього, інтерфейс управління виглядає як ненав'язливий екран на приладовій панелі - оповіщає про статус пілотної системи, і додатковий циферблат - відраховує час на включення або виключення режиму готовності. Для включення автопілотного режиму водій натискає дві кнопки на рульовому колесі.

 

                                      Корма Ауді Концепт автопілот 2015

Дві смуги світла уздовж підніжжя вітрового скла світяться бірюзовим, і голос оповіщає про передачу контролю над машиною.

 

Щоб повернути ручне управління, потрібно лише доторкнутися до рульового колеса, педалі або кнопці. Процедура зміни режимів займає 15 секунд. Автопілотіруемая система водіння може значно зменшити відсоток аварійних ситуацій, тому страховики підтримують цю технологію, незважаючи на складне питання відповідальності. Система Audi A7 має чорний ящик, який постійно фіксує стан автомобіля і хто або що має контроль над ним. У випадку аварії, він зберігає дані 30 секунд до моменту зіткнення для аналізу поліцією і страховою компанією.

Попередня стаття Китайський кросовер з баварським потенціалом
Китайський кросовер з баварським потенціалом
Харизматичний концепт Кіа Ново
Наступна стаття Харизматичний концепт Кіа Ново

Популярні новини