Харизматичний концепт Кіа Ново

19 травня 2015

У тихому болоті, як кажуть, чорти водяться. А якщо цей вир ще й столиця батьківщини трьох активно розвиваючих автомобільних брендів планети, Сеул, то тут якраз говорити про цілий батальйоні рогатих. Власне, не тільки Нью-Йорк і Шанхай стали постачальниками автомобільних новинок цього місяця. На минулому автошоу в Сеулі місцеві компанії Кіа, Hyundai і SsangYong примудрилися продемонструвати місцевій публіці три дуже цікавих, але чомусь не сильно розкручених шоу-кара.


Одним з таких шоу-карів і став концептуальний Кіа Ново. Представлений у Південній Кореї і побудований на доопрацьованому шасі трьохоб'ємника Cerato цей зелений монстрик покликаний продемонструвати світові те, в якому ключі надалі розвиватиметься лінійка компактних моделей бренду. Який стиль, і які інноваційні рішення в майбутньому з'являться на недорогих дітищах корейського автовиробника.

 

Нагадаємо, що в березні компанія представила публіці оновлений Кіа Ріо.


До слова, при першому ж погляді на Kia Novo зовсім не хочеться хвилюватися за майбутній корпоративний стиль бренду. Корейці знову змогли перевершити себе, створивши дивно гармонійний і харизматичний автомобіль. Так, спереду новий фастбек найлегше ідентифікувати за великою «тигровою» решіткую радіатора, винесеної на окремий виступ оперення. У поєднанні з брутальним бампером і крупними заглибленнями повітрязабірників вона утворює до болю знайому композицію носової частини BMW або ж Peugeot Exault з рельєфним капотом і примруженою лазерною оптикою. У профілі новинки, явних посилан на ефектні моделі конкурентів немає, і це вже починає радувати багатьох автолюбителів.

Дивіться також каталоги:

Екстер'єр Кіа Ново 2015


Тут бал править корпоративна спадкоємність, виражена в динамічному бічному склінні, опуклих колісних арок, що приховують під собою незвичайні 20-дюймові колеса з увігнутим профілем шин, і лаконічних боковин. Лише різка виштамповка порогів та кілька контрастні сріблясті вставки в передніх крилах і на задніх стійках розбавляють цю ідилію скульптурних форм і ліній. Вінчає ж дизайн Ново акуратна сухорлява корма з вузькими горизонтальними стоп-сигналами і брутальним виступом заднього бампера.


Інтер'єр концепту так само не став оплотом перевантаженості і недоладності. Дизайнери постаралися додати приладової панелі мінімалістичного шикарного концепту Sportspace, оснастивши її асиметричним поглибленням дефлекторів, і спортивним дисплеєм приладів, що ховається за приплющеним рульовим колесом. В якості цікавих фішок Novo отримав незвичайний тачпад з функцією розпізнавання відбитку пальця водія, голографічний дисплей мультимедии і вже приїлися розсувні двері.

 

Концепт Кіа Ново: вид збоку

 

Незважаючи на всю футуристичність Novo, під капотом встановлений цілком серійний 1,6-літровий турбомотор сімейства Kappa.  Нажаль його характеристики не поширюються, однак, відомо, що він агрегатується з 7-ступінчастим "роботом" DCT, що дебютував на моделях Ceed.


Про серійне майбутнє Novo так само поки що не розповідають. Так що версії про те, що це новий Cerato або Rio цілком мають місце бути. Kia розвивається і знову завойовує наші серця як виробник, який створює сучасні і що важливо привабливі автомобілі. Ново не виняток, так що чекаємо його конвеєрне втілення з особливим нетерпінням.

Попередня стаття Ауді розробила автопілот
Ауді розробила автопілот
Автотранспорт майбутнього Мерседес Ф 015 Лакшері
Наступна стаття Автотранспорт майбутнього Мерседес Ф 015 Лакшері

Популярні новини