Білі плями на лобовому склі: як видалити та уникнути?

30 березня 2023

Як швидко видалити плями на склі авто

В променях яскравого весняного сонця особливо помітні недоліки лобового скла. І є одна проблема, з якою стикається багато водіїв в погожий день - плями від води. Здавалося б, тільки помили машину, аж тут виїжджаєте на сонце і в очі впадають сліди води на чистому склі. Настрій водія-перфекціоніста зіпсовано. Ми поділимось кількома порадами, як позбутись цієї дрібної неприємності та як уникнути в майбутньому.

Плями на склі - це накопичення мінералів, які входять до складу води. Тому маленькі кульки чи потоки можуть з’являтись як після миття автомобіля вручну, так і після дощу. 

1. Протріть скло оцтом

Найпростіший та найдешевший спосіб прибрати плями від води, які так дратують, - звичайний столовий оцет. Змішайте кислоту з водою в пропорції 1:1 і нанесіть на скло. Можна скористатись пульверизатором або просто змочити розчином ганчірку.

Після того, як видалили всі плями зі скла (протріть про всяк випадок дзеркала), витріть поверхню насухо чистим рушником. 

Аналогічно працює лимонна кислота. Просто скло потріть шматком лимона та витріть насухо.

Як видалити білі плями на вікнах автомобіля

2. Придбайте спеціальний засіб

На полицях з автохімією можна знайти засоби для видалення водного каменю, вапняного нальоту чи водяних плям. Часто такі засоби мають комплексну дію: видаляють мінеральний наліт та покривають скло захисним шаром, який не дає утворюватись новим патьокам, запобігає скрипу склоочисників і продовує термін служби щіток.

3. Змініть звички мийки авто

Щоб мінімізувати появу мінеральних плям та патьоків води на лобовому склі, внесіть зміни в процес миття автомобіля:

  • якщо миєте машину вдома, одразу витирайте скло сухою ганчіркою,
  • якщо користуєтесь мийками самообслуговування, використовуйте віск. Він не дозволить волозі довго залишатись на поверхні скла, а також захистить від налипання бруду чи бітуму.
Попередня стаття 5 деталей, яких не буде в автомобілях через 10 років
5 деталей, яких не буде в автомобілях через 10 років
Помічники водія: короткий огляд технологій
Наступна стаття Помічники водія: короткий огляд технологій

Популярні новини