Camry і Corolla: порівняємо два легендарні седани від Toyota

19 серпня 2019

Toyota Camry і Toyota Corolla є сильними конкурентами у своєму сегменті. Це найпопулярніші моделі автомобілів на міжнародному ринку. С кожним роком, випускаючи нові покоління, виробник доводить, що авто Toyota - це поєднання краси, комфорту і розкоші. Отже, розглянемо моделі Camry - середньорозмірний седан D-класу, і Corolla - компактний С-класу. Обидва автомобіля заробили репутацію своєю надійністю.
Яку модель вибрати: невелику і бюджетну Corolla, чи більш простору і дорогу Camry? Порівняємо ці два седани від Toyota.

Технічні особливості 

приладова панель toyota camry

Спочатку Toyota Camry мала більше технічних переваг, ніж Corolla, що цілком можна очікувати від дорожчої моделі. Однак після останнього редизайну Camry отримала ще більше функцій. Автовиробник додав у модель покращену версію інформаційно-розважальної системи Entune і вбудовану точку доступу Wi-Fi. Також з'явилася нова функція під назвою Remote Connect, яка дозволяє водію дистанційно керувати механізмами блокування дверей, стежити за технічним станом авто і індивідуально налаштовувати параметри автомобіля. Ці характеристики поширилися і на Corolla 12-го покоління. Тепер перераховані технічні функції доступні для обох моделей в базовій комплектації.

приборова панель toyota corolla

Дивіться також каталоги:

Також обидва седани обладнані 7,0-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи та навігації. Toyota порадує покупців, які вибирають максимальну комплектацію незалежно від моделі: як бонус, екран замінюють на 8-дюймовий. Модель Camry доступна з технологією Apple CarPlay. Corolla поки що не може похвалитися наявністю цієї функції, але в якості альтернативи Toyota пропонує систему Android Auto. Доречі, додаток Apple CarPlay найближчим часом має з'явитися і на моделях Corolla.

Продуктивність двигуна і витрати палива який мотор під капотом у найпопулярніших машин toyota

Corolla отримала 1.8-літровий чотирициліндровий мотор в базовій комплектації. Його крутний момент становить від 170 до 190 Н*м. Версії SE і XSE мають перевагу - 2.0-літровий двигун, що виробляє 169 кінських сил і 205 Н*м крутного моменту. У стандартну комплектацію Toyota Corolla входить передній привід. Варіанти трансмісії для цієї моделі залежать від двигуна. Мотор меншого обсягу працює разом із механічною шестиступінчастою коробкою передач, хоча стандартною трансмісією є коробка-варіатор (CVT). Двигуни більшого об'єму доступні тільки з безступінчатою коробкою.

1.8-літровий мотор Corolla споживає 7.6 літрів на 100 км по місту, 5.9 по трасі і 6.9 в змішаному циклі. 2.0-літровий двигун показує такі цифри: 7.8 л на 100 км, 6.2 л/100 км і 7.1 л відповідно.

Якщо цієї потужності недостатньо, то можна придбати Corolla з гібридним бензиново-електричним мотором, який складається з 1.8-літрового чотирициліндрового двигуна і електромотора. Він здатний розвивати потужність в 121 кінську силу. Витрата палива цього двигуна в середньому становить 4.4 л на 100 км.

Більш габаритна і дорожча Camry має 2.5-літровий чотирициліндровий двигун з потужністю 203 кінських сили і 250 Н*м крутного моменту в базовій комплектації. Примітно, що у версії XSE потужність двигуна може досягати 206 кінських сил. Покупці, які шукають велику продуктивність, можуть вибрати 3.5-літровий V6, що розвиває 301 кінську силу і 363 Н*м крутного моменту. Передній привід і восьмиступінчаста автоматична трансмісія є стандартними компонентами автомобіля незалежно від кількості циліндрів в двигуні під капотом. Витрата палива для чотирициліндрового двигуна становить 11.2 л на 100 км по місту, 5.7 л по трасі і 6.9 л в змішаному циклі. Якщо ви виберете шестициліндровий двигун, значення зміняться до 10.7 літрів на 100 км, 7.1 л/100 км і 9 л/100 км відповідно.

У Toyota Camry також є гібридний варіант - 2.5-літровий чотирициліндровий двигун і електромотор. Два "движка" об'єднують в собі потужності в 208 кінських сил, і одночасно зменшують витрату палива по місту, трасі і в змішаному циклі до 4.6 літрів на 100 км, 4.5 літрів і 4.4 л відповідно.

Інтер’єр і екстер’єр 

Виробник наполегливо працював над дизайном автомобілів останнього покоління. Можливо, екстер'єр Toyota Camry трохи перевантажений, але вирішувати тільки вам. Інтер'єр моделі настільки ж оригінальний, як і її зовнішній дизайн; панель приладів виконана у вигляді S-подібної лінії, яка ділить центральну консоль на дві секції.
Що стосується Corolla, то дизайн цієї моделі здається спокійним і стриманим.

інтер'єр toyota camry

Порівняємо розміри: Corolla відноситься до "компактного" сегменту і має довжину 4.63 м, ширину 1.78 м, висоту 1.44 м і відстань між передніми і задніми колесами 2.7 м. Camry - це седан середнього розміру, в комплектаціях SE і XSE його довжина становить 4.89 м (4.87 м в інших комплектаціях), ширина - 1.84 м, висота - 1.45 м, а колісна база - 2.82 м.

внутрішній дизайн моделі corolla у кузові седан

Різниця в зовнішніх розмірах відображається і на внутрішньому просторі. Обидві машини вміщують п'ять осіб, але внутрішній об’єм Corolla - 2508.9 л, а Camry - 2843 л (2811.9 л для моделі з панорамним дахом). Багажник Camry просторніший у порівнянні з конкурентом Corolla - 427.6 літрів проти 371 л. Як не дивно, за нормативами агентства EPA (Environmental Protection Agency - спеціалізована організація, у функції якої входить регулювання класів авто, екологічний контроль і дослідження рівня забруднень навколишнього середовища шкідливими викидами транспортних засобів), обидві моделі відносяться до автомобілів середнього розміру.

Безпека

нова система безпеки toyota safety sense p

В якості доповнення до таких базових функцій системи безпеки, як антиблокувальна система гальм і антибуксувальна система, обидві моделі обладнані Toyota Safety Sense P. Це система безпеки, яка попередньо сповістить про можливе зіткнення, попередить про виїзд за межі смуги руху, автоматично ввімкнене дальнє світло і адаптивний круїз-контроль. Також автомобілі вкомплектовані стандартними подушками безпеки: в Toyota Corolla їх вісім, а в Camry - 10.

Цінова політика

ціна нового седану toyota corolla

Якщо ви замислюєтесь про покупку одного із седанів від Toyota, будьте готові віддати 19.500 доларів за Corolla в базовій комплектації. Вартість автомобіля версії XSE починається від $ 22.450, що значно нижче за стартову ціну на модель Camry в базовій комплектації. Toyota Camry у початковій комплектації коштує близько $ 24.095, а повністю укомплектована модель Camry XSE V6 обійдеться вам приблизно в $ 34.850.
Якщо ви налаштовані на покупку гібридного варіанту авто, розраховуйте, що ціни на модель Corolla стартують від $ 22.950, а на Camry - від $ 28.400.

Обираючи між цими двома автомобілями, визначтесь, що саме ви очікуєте від машини. Toyota Corolla - компактний сімейний седан, місткий і зручний. У ньому комфортно пересуватися і по місту, і по трасі. Toyota Camry - бізнес-седан, повноцінний представник D-класу, справжнє втілення розкоші і елегантності. Загальна риса цих автомобілів - надійність японських механізмів, що забезпечує високу безпеку водія і пасажирів під час руху.

вартість седану toyota camry останнього покоління

Попередня стаття В Украине могут изменить правила пересечения границы
В Украине могут изменить правила пересечения границы
Список доріг України з підвищеною небезпекою 2019 року
Наступна стаття Список доріг України з підвищеною небезпекою 2019 року

Популярні новини