Чим везуть товари з Китаю? Огляд автотранспорту

10 квітня 2023

Переваги доставки товарів автотранспортом

Товари з Китаю доставляють морем, повітрям та сушею, а послугами логістичних компаній користується яе великий бізнес, так і студент для власних потреб. Зазвичай доставка відбувається комбінованим способом. І однією з ланок логічничного ланцюга є автотранспорт. 

Переваги доставки товарів з Китаю та Європи автотранспортом

Чому доставка з Китаю автомобілями залишається популярною? Такий спосіб транспортування має певні переваги:

  • швидкість. В порівнянні з морськими та залізничними перевезеннями, доставка автомобілем займає менше часу. Це особливо важливо для товарів, які мають обмежений термін придатності або вимагають швидкої доставки;
  • гнучкість. Авто зменшує ризики затримок, адже можна змінювати маршрут в процесі транспортування та пристосовуватись до графіку доставки, який зручний для клієнта;
  • доступ до віддалених регіонів. Автомобілем може привезти товар в будь-яку точку призначення та організувати доставку у віддалений район, де можуть бути обмежені можливості залізничного або морського транспорту;
  • зручність для малого бізнесу. Машина доставляє як великі, так і дрібні партії товару. Саме це робить автомобільну логістику привабливою для невеликих підприємств або індивідуальних підприємців;
  • надійність. Автомобільний транспорт забезпечує високий рівень надійності та безпеки доставки, оскільки не потребує перезавантаження, зменшує ризик пошкодження товару в процесі перевезення та мало залежить від погодних умов.

Види автотранспорту для доставки вантажів

Типи специфічного транспорту для доставки

Щоб зробити процес доставки з Китаю чи Європи максимально безпечним та “комфотрним” для товару, використовуються різні типи автотранспорту. Ось кілька найпоширеніших:

  1. Контейнеровози - автомобіль-тягач з причепом-платформою для контейнера. Контейнери з вантажем завантажуються на причіп, а після транспортування розвантажуються на потрібному місці. Це зменшує час на завантаження/розвантаження, підвищує безпеку товару та знижує витрати на перевезення. Контейнеровози часто використовують для доставки великих об'ємів товарів з Китаю та Європи.
  2. Тентовані вантажівки - автомобілі з відкритою платформою, яку за потреби можна накрити тентом для для захисту вантажу від погодних умов та забруднення. Такий транспорт відмінно підходить для перевезення різних типів товарів, серед яких великі та негабаритні. Особливості тентованих вантажівок:
    • більша місткість порівняно з контейнеровозами,
    • можливість завантаження та розвантаження з різних боків автомобіля,
    • низький захист вантажу від умов навколишнього середовища.
  3. Платформи для важкого вантажу мають платформу для перевезення важких та великих вантажів, які не вміщуються на стандартну вантажівку. Найчастіше ними доставляють будівельні матеріали, спецтехніку чи промислове обладнання.
  4. Рефрижераторні вантажівки призначені для доставки товарів, які потребують певного температурного режиму. Зазвичай це продукти харчування, медичні препарати. Рефрижери мають різний об'єм та вантажопідйомність, що дозволяє використовувати їх для перевезення як великих, так і малих партій товару. 
  5. Автоцистерни перевозять рідини. Найчастіше це паливо, мастило, хімічні речовини та рідини для харчової промисловості.

Вибір автомобіля для доставки товарів з Китаю та Європи залежить від величини, типу, ваги вантажу, відстані та інших факторів.

 Тип транспорту   Товар для доставки 
 Контейнеровози   Побутова техніка, меблі, будматеріали, текстиль, іграшки 
 Тентовані вантажівки   Побутова техніка, меблі, будівельні матеріали, металоконструкції 
 Платформа для важкого вантажу   Будівельні матеріали, техніка, контейнери, металоконструкції, труби 
 Рефрижераторні вантажівки   Медичні препарати, продукти харчування 
 Автоцистерни   Нафтопродукти, добрива, фарби, розчинники та інші хімічні речовини 

 

Попередня стаття Фото та відео дивних, але корисних опції в автомобілях
Фото та відео дивних, але корисних опції в автомобілях
Як зменшити сліпі зони авто?
Наступна стаття Як зменшити сліпі зони авто?

Популярні новини