Що означає TFSI на багажнику Audi?

21 квітня 2021

Вибираєте нову або б/у Audi? В описі бачите назву моделі і загадкову абревіатуру TFSI? Наприклад, «Audi A3 TFSI». Що означає скорочення виробника?

Що означає TFSI?

Купити Ауді з бензиновим двигуном TFSI

Значок TFSI використовується на кожному бензиновому автомобілі Audi, а на дизельному - TDI. TFSI означає «Стратифіковане впорскування палива з турбонаддувом» і позначає, що двигун бензиновий з турбонаддувом. Приблизно 15-20 років тому Audi також продавала двигуни FSI без турбонагнітачів.

Починаючи з осені 2017 року, моделі Audi часто отримують маркування перед значком TFSI або TDI. Це дві цифри, від 25 до 70, вказують на потужність автомобіля. Число не відповідає реальним об’єму двигуна або потужності. Виробник заявляє, що це спрощує порівняння бензинових і дизельних автомобілів з гібридними і електричними. 

Дивіться також каталоги:

TFSI або TSI?

Переваги бензинових двигуні Ауді

Audi - єдиний бренд Volkswagen Group, який використовує значки TFSI. Більшість інших (Volkswagen, SEAT, Skoda) замість цього застосовують маркування«TSI».У нових автомобілях, як правило, немає ніякої різниці між ними, оскільки двигуни часто використовуються різними брендами без будь-яких змін.

У старих автомобілях TFSI означав двигуни з ремінним приводом, а TSI - з ланцюговим приводом, але зараз це неактуально.

Що таке Audi TFSI e?

Що означає напис Audi TFSI e

Двигун Audi TFSI e - це не просто звичайний бензиновий двигун. Маленька буква «е» вказує на те, що автомобіль є плагін-гібридом (PHEV). Приклад цього -  Audi Q5 TFSI e.

В цьому випадку до бензинового двигуна приєднані один або кілька електродвигунів і акумулятор. Повністю заряджений акумулятор зазвичай забезпечує запас ходу на електротязі не менше 48 км, підвищує паливну економічність і в результаті знижує експлуатаційні витрати.

Чи виникають проблеми з двигуном Audi TFSI?

Типові проблеми двигуна Audi TFSI

У більшості випадків двигун Audi TFSI доводить свою надійність. Але, як і у випадку з усіма іншими силовими агрегатами, правильне і своєчасне обслуговування є ключем до довговічності. 

Двигуни TFSI до 2012 року часто відрізняються підвищеною витратою масла. В процесі діагностики майже завжди з'ясовується, що поршневі кільця зносилися. Клапани рециркуляції і форсунки теж відносяться до частин, за якими потрібно стежити, але у двигунів TFSI і TSI вони мають репутацію надійних.

Попередня стаття Всеукраїнська digital-презентація Chery Tiggo 7 Pro
Всеукраїнська digital-презентація Chery Tiggo 7 Pro
Що таке AdBlue: 9 популярних питань
Наступна стаття Що таке AdBlue: 9 популярних питань

Популярні новини