Чи справді круїз-контроль допомагає заощаджувати паливо?

17 червня 2022

Круїз-контроль дозволяє автомобілю рухатися із заданою швидкістю з мінімальною участю водія. Це дуже виручає в довгих поїздках трасою. Однак зручність і популярність не завадили такій опції обрости міфами. Існує думка, що круїз-контроль сильно впливає на витрату палива. Але чи це дійсно так?

Американські дослідження показали, що автомобіль може споживати на 20% менше пального, якщо увімкнути круїз-контроль. Деякі інші експерименти продемонстрували, що використання такої функції зменшує споживання бензину не більше, ніж на 10%. Найефективніше круїз-контроль допомагає економити паливо на рівній поверхні та на довгих ділянках спуску або підйому.

Система виключає занадто швидке гальмування та прискорення автомобіля, які у довгостроковій перспективі призводять до збільшення витрати пального. Крім того, круїз-контроль допомагає водіям підтримувати правильну швидкість. Це виключає штрафи та дозволяє уникнути аварійних ситуацій. 

Що у результаті? Функція круїз-контролю справді здатна заощадити трохи палива. Опцій давно перестала бути новинкою на ринку. Подивіться, пошуковий робот Automoto.ua зібрав каталог автомобілів з круїз-контролем із 45 000+ оголошень. 

Попередня стаття 6 найчастіших причин, чому загоряється Check Engine
6 найчастіших причин, чому загоряється Check Engine
Де, які та за скільки продають авто онлайн? Аналітика українських маркетплейсів
Наступна стаття Де, які та за скільки продають авто онлайн? Аналітика українських маркетплейсів

Популярні новини