Детейлінг авто: 6 міфів, в які всі досі вірять

20 вересня 2023

Що таке детейлінг автомобіля

Перші засоби для полірування та догляду за кузовом з'явилися через два роки після появи автомобіля Карла Бенца в 1886 році. Це доводить, що вигляд машини не менш важливий, ніж кількість “конячок” під капотом. Саме тому існує детейлінг - професійний догляд за кузовом та салоном автомобіля. Попри поширеність послуги, вона оповита міфами та упередженнями.

Детейлінг - це просто мийка і обробка воском

Мийку та обробку воском називають детейлінгом ті, хто хоче невиправдано підняти ціну на свої послуги. Насправді, ж детейлінг включає в себе набагато більше операцій, ніж миття і покриття кузова захистом. Це професійна процедура, яка вимагає великої кількості навичок, знань і спеціалізованого обладнання. Детейлинг може включати в себе видалення подряпин, полірування, відновлення фарби, очищення та дезінфекцію салону, захист від шкідливих впливів і багато інших сервісів.

Чим відрізняється професійний детейлінг авто

Детейлінг можна виконати за годину

Ні, якісний повний детейлинг займає навіть кілька днів. Особливо, коли йдеться про необхідність виправлення серйозних дефектів, відновлення покриття та чистку салону з демонтажем сидінь. 

Детейлінг - послуга для власників дорогих автомобілів

Детейлінг можна застосовувати до будь-якого автомобіля, незалежно від його віку і вартості. Він може значно покращити зовнішній вигляд і тривалість служби авто будь-якого класу. Це особливо актуально для тих, хто збирається продавати машину.

Детейлінг - заміна регулярного обслуговування автомобіля

Детейлінг - не альтернатива регулярному технічному обслуговуванню автомобіля, як от заміна масла і фільтрів. Послуги мають різні цілі: детейлінг зосереджений на вигляді і захисті поверхонь, а регулярне обслуговування - на забезпеченні правильної роботи автомобіля.

Коли потрібно робити детейлінг автомобіля

Детейлінг можна виконати самостійно за відео в Інтернеті

Деякі деталінгові процедури можна виконати самостійно, якщо використовувати спеціальне обладнання та хімію. Терплячому та вмілому автовласнику під силу: почистити і відновити панелі інтер'єру, підлокітники, кермо і сидіння, продезенфікувати салон, помити кузов, видалити плями бітуму з крил, почистити диски. 

Проте з поліруванням, відновленням фарби та захисними покриттями не варто експериментувати. Професійні детейлери мають навички і досвід. Вони працюють в спеціальних приміщеннях, з правильним освітленням та обладнанням. Все це дозволяє досягати найкращого результату в догляді за авто. 

Детейлінг - це надто дорого

Вартість детейлінгу варіюватися залежно від об'єму та складності послуг, а також якості матеріалів. Звичайно, повний комплекс догляду за преміальним авто коштує як малолітжка. Але ціна базового набору процедур може виявитись цілком прийнятною з урахуванням того, що ефект буде помітним впродовж місяців.

Попередня стаття Електрокари з запасом ходу 400+км: шукаємо на AUTOMOTO.UA
Електрокари з запасом ходу 400+км: шукаємо на AUTOMOTO.UA
10 авто, які змінили автомобільний світ
Наступна стаття 10 авто, які змінили автомобільний світ

Популярні новини