Для чого потрібна антикорозійна обробка автомобіля

27 вересня 2022

Захистити автомобіль від шкідливого впливу навколишнього середовища та продовжити життя лакофарбовому покриттю та металевим деталям можна за допомогою антикорозійної обробки. Повна процедура включає обробку таких частин:

  • колісних арок та днища;
  • дверей, лонжеронів порогів та інших частин авто, схильних до корозії;
  • моторного відсіку, багажника, кромок дверей;
  • зовнішніх поверхонь, на яких накопичується волога, провокуючи появу іржі.

Особливості антикорозійної обробки машини

Якщо автомобіль не новий, додатково на СТО вам можуть запропонувати обробити кузов високопроникним складом, заповнює тріщини та крізь шар іржі витісняє вологу та солі. Таким засобом також можна покривати колісні арки та частини порогів.

Іноді власники автомобілів обробляють днище самостійно. Спеціальні засоби можна знайти, якщо зайти в автомагазин. Дотримуючись інструкцій на упаковці, можна легко опрацювати необхідні елементи вашого авто, заощадивши на послугах СТО.

Кому підійде антикорозійна обробка авто

Якщо ви змінюєте автомобілі кожні три роки, дотримуючись «європейського сценарію», антикор необов'язковий. Автомобілі без пробігу одержують першу обробку проти корозії на заводі-виробнику. Новий кузов покривають промисловим пластполімером, а свіжий метал точно не заіржавіє за 3 роки.

Якщо ваш автомобіль старший трьох років або ви недавно купили машину з значним пробігом, зробити обробку необхідно. Днище та колісні арки обробляються обов'язково.

Після ремонту кузова, незалежно від віку, авто фахівці рекомендують робити антикор. Під час робіт заводське антикорозійне покриття порушується, що підвищує швидкість руйнування металу.

Яким автомобілям не потрібна обробка від корозії

Коли не варто робити обробку від корозії

Якщо кузов вашого автомобіля прогнив до дірок, покриття не допоможе. Про це вам скажуть у будь-якому автосервісі. Якщо стан металевого покриття дозволяє, спочатку заварюють або замінюють елементи, що прогнили, а потім вже обробляють машину від корозії.

Також не варто сподіватися на покриття, як на паличку-виручалочку перед продажем автомобіля. Виїдений іржею кузов легко визначать у будь-якому автосервісі за допомогою сканера. Навіть якщо ви провели якісну обробку перед оглядом авто, вона не зможе зупинити розвиток корозії.

Купуючи машину з пробігом, обов'язково зверніть увагу на залишкову товщину металу на днищі та порогах. У цьому вам також допоможуть спеціалісти автосервісу. Якщо товщина металу менша за аркуш паперу, такий автомобіль купувати не варто.

Попередня стаття Гадання на свічках: як діагностувати поломку по свічкам запалювання
Гадання на свічках: як діагностувати поломку по свічкам запалювання
Бензин А-92: правда про шкоду двигуну
Наступна стаття Бензин А-92: правда про шкоду двигуну

Популярні новини