Дріфт і драг: в Калинівці гонщики давали кута і мчали вперед швидше ракети

31 липня 2015

На аеродромі у Вінницькій області, 25-26 липня, українці спостерігали за неймовірними віражами дрифтерів і за космічною швидкістю кращих дрегстерів України. Організацією Офіційного чемпіонату України з дріфтингу та дрег-рейсингу займався Оргкомітет під керівництвом президента Вінницької федерації дрег-рейсінгу та дріфтингу (VFDD), глави комітету ФАУ з дріфтингу Андрія Гальчинського під патронатом Вінницької міської ради та Сергія Моргунова.

Що було цікавого?

 

Перший день - дріфт.

 

Клуби диму, запах паленої гуми і десятки тонн екстриму - це все побачили і пережили тисячі укранців, які побували на другому етапі Чемпіонату України з дріфтинга в Калинівці (Вінницька область). Тут близько 20 найдосвідченіших пілотів з Києва, Вінниці та Одеси влаштували по істині круте видовище.

 

Змагання розпочалися о першій годині дня. На термометрі було +36. Від бетонки виступали хвилі спеки, що навіть здалеку розпливалися обриси автомобілів. Але хлопці, одягнувши гоночні костюми та шоломи виїхали на старт. До речі, була серед пілотів і єдина дівчина-дріфтер киянка Катерина, яка виступала на своєму чорно-бузковому BMW E30. Вже повірте - вона нічим не поступалася хлопцям-Дріфтерам і вміло крутила кермом і натискала на педалі.

 

Чемпіонат України в Калинівці 2015

 

А розпочалися змагання з огляду автомобілів глядачами. У цей момент харківський гонщик Роман Бліндюк зробив своїй дівчині пропозицію. Ось це дааа! Після цього всі пілоти на своїх гоночних автомобілях поїхали в автопарк, який знаходився правіше гоночної траси. І ось на старт виїхали перші дрифтери. Всі за списками. За огорожі глядачів не пускали, щоб ніхто не отримав травми.

 

Дріфт і драг у Вінниці 2015

 

Спочатку почалися кваліфікаційні заїзди. Кожен гонщик отримав по три спроби здивувати суддів та отримати свої бали за виступи, щоб потрапити або в список лузерів, або до фаворитів. Судді оцінювали заїзди за наступними критеріями: швидкість, виконання, стиль, кут заносу по співвідношенню до траєкторії траси і навіть за клуби диму. Так що кожен з пілотів хотів показати себе та свій автомобіль у всій красі.

 

AutoMoto.ua на дрифті і дрег-рейсингу в Калинівці

 

До речі, на аеродромі Гасан такі відомі гонщики як Дмитро Іллюк з Одеси на своєму авто Kenda Monster Energy RPS13, киянин Олексій Головня на Zeetex Nissan RPS13, одесит Олексій Паларієв на BMW і Анатолій Лабіну на Nissan 200SX.

 

«Незвичайний кубок з нереально жаркого 2 раунду чемпіонату в Україні. Просто божевільна спека під 40 змусила турбо машини тремтіти і скидати коней, а пілотів гарненько попітніти. Незважаючи на це заруба тривала і фінал обіцяв бути не дитячим, але заглухлий двигун, що відмовився заводиться прям на стартовій лінії вніс свої корективи. У підсумку маємо друге місце, тех.сход і два згорілих життя за одну мить. Сумно ... », - так розповів про другий етап ЧУ з дріфтингу гонщик Олексій Головня.

 

 

 

Після одиночних заїздів гонщики виїжджали на трек вже по двоє - тут то були і зіткнення, що навіть у деяких автомобілів відлітали бампера. Але такі заїзди були більш видовищними, та й диму від машин було вдвічі більше, що іноді і машини розгледіти було важко.

 

У загальній складності шість годин майже на 40-градусній спеці і другий етап Чемпіонату з дріфтингу завершився. Перемогу здобув Дмитро Іллюк з Одеси. І саме у нього дві перемоги. Але якщо наступних два етапи виграє Олексій Головня, то за результатами кваліфікацій у нього всі шанси на перемогу в цьому чемпіонаті. Наступний, третій етап, буде проходити в Одесі, 16 серпня.

 

Змагання по дріфтингу та дрег-рейсингу у Вінниці

 

Другий день - млявий драг.

 

Другий день перегонів в Калинівці видався теж не поганим. Тут з'їхалися найшвидші гонщики України, щоб швидше всіх подолати заповітні 402 метри.

 

Серед відомих гонщиків в драг рейсингу в Калинівці брав участь рекордсмен СНД і Європи Андрій Кравченко, який ганяє на Nissan R32 GTR. Саме він в 2012 році поставив рекорд в гонці King of Europe, подолавши 402 метри за 7.82 секунди, а в 2013 році знову поставив рекорд Європи і СНД - дистанцію він подолав за 7.66 секунди. Але на превеликий жаль, барвистого драга і рекордів цього разу не було. Але була спека, а після вітер і сильний дощ.

 

AutoMoto.ua на змаганнях з дріфту в Калинівці

 

Серед видовищних автомобілів в заїздах брали участь Запорожець з об'ємом двигуна 5.7 літра, Toyota Supra, кілька гоночних Subaru, Nissan Skyline і GTR, Porshe Panamera, Mitsubishi Lancer і навіть ВАЗ 2108.

 

Сайт AutoMoto.ua на ЧУ з дріфтингу та дрег-рейсингу

 

Деякі вінничани от як відгукнулися про драг в Калинівці в цьому році:

 

- Багато хто прийшов заради Кравченка, а у нього непруха (мало драйву було, засипав народ помаленьку). А так пілотам велике спасибі за класне змагання, - говорить Олег Підреза.

 

 

Попередня стаття Потрійний автоспортивний уікенд у Вінниці
Потрійний автоспортивний уікенд у Вінниці
Перша платна дорога в Україні. Що і скільки
Наступна стаття Перша платна дорога в Україні. Що і скільки

Популярні новини