Електричне НЛО-таксі від Porsche

16 січня 2020

Компанія Porsche подала патент на фантастичний аеромобіль. Зовні винахід нагадує літаючі тарілки креслень Третього рейху. Ймовірно, ці літаючі апарати будуть експлуатуватися як повітряне таксі.

Вперше про плани створити літаючий автомобіль в німецькій компанії Porsche задумалися в 2018 році. Проект розробки аеромобіля на електротязі навіть став одним із пунктів стратегії розвитку компанії до 2025 року.
У жовтні минулого року Porsche підписали контракт з американською корпорацією Boeing про спільну роботу над концептом літаючого електричного апарату з можливістю вертикального зльоту і посадки.

Найцікавіше, що аеромобіль від Porsche зовні нагадує літальні апарати, над створенням яких працювали вчені Третього Рейху.

Аеротаксі від Porsche Зверніть увагу на цікаву схему розміщення 4 гвинтів: 2 гвинта меншого розміру жорстко закріплені в передній частині крил, ще 2 трохи більшого розміру встановлені в задній частині літального апарату і можуть повертатися під кутом 90 градусів до поверхні крила.

У тексті патентів Porsche також описують систему охолодження високовольтних акумуляторних батарей. Із проекту можна зрозуміти, що під аеродинамічним профілем апарату використали спеціальну поверхню для охолодження електронних елементів системи і для відводу тепла, яке виділяє ця поверхня.

Дивіться також каталоги:

Поки не можна назвати точну дату появи перших аеромобілів Porsche. Імовірно це станеться до 2025 року. На думку фахівців компанії Porsche, це покладе початок стрімкому розвитку сфери міського аеротранспорту.

Попередня стаття Ремонт доріг у 2020 році: які плани?
Ремонт доріг у 2020 році: які плани?
Яке авто пригнати з США, якщо бюджет покупки 10-15 тисяч доларів: ТОП-10 моделей
Наступна стаття Яке авто пригнати з США, якщо бюджет покупки 10-15 тисяч доларів: ТОП-10 моделей

Популярні новини