Електрокар, для якого не знадобляться водійські права

9 березня 2020

Автомобільний концерн Citroën представив унікальний електромобіль, придбати який можна за ціною смартфона. До того ж для експлуатації цього транспортного засобу не потрібно мати водійське посвідчення. Французький виробник представив цю модель як автомобіль для міста.
Цей електромобіль сподобається водіям не тільки ціною. Виробник стверджує, що авто невибагливе в обслуговуванні, а для його ремонту не потрібно шукати дорогі і рідкісні деталі. Передня і задня частина цього Citroën абсолютно ідентичні по конструкції.
Модель отримала назву Citroën Ami. Мініатюрний електрокар приводиться в рух мотором, ємністю 6 кіловат, що живиться від батареї. Заряд акумулятора розрахований на 70 кілометрів їзди, чого цілком достатньо для експлуатації в місті. Зрозуміло, що відправитися на цій машинці в тривалу подорож не вийде.
Максимальна швидкість руху Citroën Ami становить 70 км/год, а на повну зарядку потрібно 3 години. Найцікавіше, що завдяки такій потужності мотору це чудо техніки відноситься до квадроциклів. Тобто, експлуатація цього електрокара не вимагає наявності водійських прав.
Це відмінне рішення для тих, хто постійно потрапляє у затори на дорогах. На такій машинці можна буде легко і швидко об'їхати обридлі затори навіть по бордюрах.

Попередня стаття Поліцейським дозволили зупиняти водіїв без порушень
Поліцейським дозволили зупиняти водіїв без порушень
Водій BMW поставив на місце хама на пікапі. Відео
Наступна стаття Водій BMW поставив на місце хама на пікапі. Відео

Популярні новини