Ці деталі вашого авто можуть вибухнути!

11 березня 2020

Зараз власні транспортні засоби є у багатьох, причому з розвитком технологій машини стають все більш безпечними і простими в експлуатації. Але деякі елементи автомобіля все ж приховують небезпеку - вони можуть у прямому сенсі вибухнути. Експерти назвали 7 таких деталей. У числі найбільш вибухонебезпечних елементів у конструкції авто були названі перекачані шини, акумулятори, масляні фільтри, і навіть фари і подушки безпеки. Розберемося докладніше, що може спровокувати вибух цих деталей.

1. До вибуху масляного фільтра може привести запуск мотору на морозі. Звичайно, якщо цей елемент відверто поганої якості. Це не можна назвати "вибухом" у класичному розумінні, нав'язаному голлівудськими фільмами, але наслідки розриву фільтра просто вражають.

2. Не секрет, що під час зарядки батареї електрокара виділяється водень, який вступає в реакцію з повітрям і перетворюється у вибухонебезпечну суміш під назвою "гримучий газ". Вибух акумулятора супроводжується викидом кислоти, тому має серйозні наслідки. Варто уточнити, що ймовірність такого результату подій вкрай мала, але все ж не варто заряджати акумулятор у невентильованих приміщеннях.

3. Всі автомобілісти знають, що шини теж можуть вибухнути. Особливу небезпеку становлять перекачені колеса. Тиск в автомобільній шині може досягати серйозних значень, тому такий вибух небезпечніше, ніж здається.

Перекачені шини можуть вибухнути фото

4. Неякісні лампи в фарах теж вибухають. Зараз це відбувається рідше, ніж 10-15 років тому, але якщо вибух все ж стався, власник зіткнеться з нелегким ремонтом.

5 і 6. Подушки безпеки повинні вибухати у випадку аварії. Але іноді вибух може статися не за планом. Це трапляється, якщо в автомобілі були неправильно проведені роботи по демонтажу керма, або, наприклад, при неправильному зберіганні знятого рульового колеса і при русі по нерівному дорожньому полотну на високій швидкості. До речі, за таким же принципом вибухають натягачі ременів безпеки.

Принцип роботи подушок безпеки фото

7. Газовий балон обладнаний спеціальним клапаном для стравлювання надлишкового внутрішнього тиску. Однак якщо запобіжна система несправна, вибух може прогриміти в будь-який момент. Ситуація лише погіршиться у випадку ДТП - якщо машина виявиться в полум'ї, вас нічого не врятує. Очевидно, наслідки будуть просто жахливі. Наслідки такого інциденту можете побачити на відео:

Попередня стаття Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому
Автомобільні деталі, які скоро залишуться у минулому
Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?
Наступна стаття Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?

Популярні новини