Як перевірити свої штрафи на новому сайті МВС?

12 березня 2020

Практично кожен другий автомобіліст стикався з необхідністю сплатити штраф або перевірити його стан. Особливо після впровадження в Україні системи відеофіксації. Раніше щоб перевірити наявність будь-яких штрафів, треба було зайти на онлайн-сервіс Єдиного реєстру боржників і ввести свої дані - ПІБ або ідентифікаційний код.

У Міністерстві Внутрішніх Справ спростили цю процедуру і запустили спеціальний сайт, на якому можна буквально в два кліка перевірити наявність порушень, які зафіксувала камера, або перевірити його стан.

Для цього водію необхідно ввести номер транспортного засобу, серію і номер водійських прав, або реквізити правопорушення. Потім система покаже, чи значаться штрафи за водієм, їх стан і розмір грошових стягнень. Відзначимо, що зараз система працює в тестовому режимі.

Новий сайт МВС для перевірки наявності та стану штрафів фото

Залишається відповісти на найбільш поширені питання:

- Штрафи будуть отримувати безпосередньо власники транспортних засобів - в цьому полягає особливість системи відеофіксації порушень;

- Власник транспортного засобу може уникнути штрафу, якщо водій, який керував автомобілем на момент вчинення правопорушення, зізнається в цьому;

- За нерозмитнені автомобілі відповідає людина, яка пригнала транспортний засіб на територію України.

Попередня стаття Ці деталі вашого авто можуть вибухнути!
Ці деталі вашого авто можуть вибухнути!
Унікальний McLaren зняли в Чорнобилі. Відео
Наступна стаття Унікальний McLaren зняли в Чорнобилі. Відео

Популярні новини