Глава держави зажадав знизити ціни на паливо. Що про це думають експерти?

26 грудня 2019

Нещодавно Володимир Зеленський зустрівся з учасниками паливного ринку та представниками автомобільних заправних станцій. На цих зборах президент запропонував знизити ціну на паливо у зв'язку зі зміцненням курсу гривні. Президент запропонував здійснити цю ідею за рахунок відмови від великих знижок за програмою лояльності і зниження ціни на паливо в цілому.

Експерти вважають, що реальна вартість пального значно нижчою від заявленої. Не секрет, що мережеві АЗС пропонують постійним клієнтам купони на покупку палива за спеціальною ціною, в середньому зниженою на 2-3 гривні. Очевидно, що заправні станції не стали б працювати собі в мінус.

В результаті зустрічі вже 24 грудня ціни на великих мережевих заправках дійсно впали на 0.5-1 грн за літр.

Тепер середня по країні ціна одного літра бензину А-95 становить 28.09 грн, дизельне паливо обійдеться 27.56 грн за літр, а автомобільний газ - 12.67 грн.

Тобто, в цілому за період з початку грудня вартість літра бензину А-95 впала на 0.64 грн, а ціна дизеля зменшилася на 0,99 грн. А ось автомобільний газ навпаки подорожчав на 0.52 грн.

Варто зазначити, що такі великі знижки за програмою лояльності не властиві більшості європейських країн.

Також представники паливного ринку відзначили проблему нелегальних заправних станцій. Відомо, що близько 25% автомобільних заправок працюють незаконно.

Попередня стаття Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Електромобілі та холод: про що мовчать виробники
Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році
Наступна стаття Нова розмітка і штрафи за парковку вже у 2020 році

Популярні новини