Honda Accord 2013-2017: особливості вибору вживаного седана

3 жовтня 2022

Седани Honda Accord вважаються одними з найекономніших в класі. Додайте до цього чудову керованість, стильний зовнішній вигляд, надійну репутацію та отримайте формулу успіху на авторинку. Модель вже змінила 10 поколінь, тому за цей час представлено безліч її варіантів. Сьогодні у фокусі нашої уваги Хонда Акорд дев'ятої генерації в кузові CR/CT (2013-2017 роки). Незважаючи на те, що надійність Accord оцінюється як вища середньої, але є кілька проблемних агрегатів, на які слід звернути увагу.

Головні проблеми Honda Accord 2013-2017 років в кузові CR/CT

1. Акумулятор

Слабкий акумулятор або кородовані клеми батареї можуть призвести до відмови керма та запуску двигуна, неполадок з електрикою та сигнальними лампами. Крім того, батарея в 4-циліндровому Accord досить маленька і працює не так довго, як батарея звичайного розміру.

Які проблеми зі стартером має вживаний седан Honda Accord

2. Стартер

Стартер Honda Accord може вийти з ладу. Ранньою ознакою несправності є прокручування двигуна тільки після кількох спроб. Зустрічалися скарги власників комплектації з V6 2013-2015 років випуску, де під час запуску з'являється скреготіння. Вирішення проблеми – заміна стартера.

Поломки інформаційно-розважальної системи Хонда Акорд

3. Мультимедійна система

Інформаційно-розважальна система/навігація/камера заднього виду Акорд IX покоління зависає або перестає працювати. Деякі власники повідомляють, що вирішили проблему вимкненням та підключенням акумулятора або оновленням програмного забезпечення. В особливо складних випадках доведеться замінювати камеру заднього виду або блок інформаційно-розважальної системи. Варто відзначити, що проблеми з мультимедійними системами дуже поширені у багатьох сучасних автомобілях і не обмежуються Honda.

Проблеми з оптикою в Хонда Акорд дев'ятого покоління

4. Фари

Нечасто, але все ж таки зустрічаються скарги на перегорання світлодіодних ламп ДХО всередині фар в Accord 2016 року. Ремонт передбачає заміну блоку фари, що коштує досить дорого.

Отже, ось короткий чек-лист, на що звернути увагу під час вибору Honda Accord:

  • стартер. Автомобіль повинен заводитися з першої спроби без скреготу та інших шумів;
  • акумулятор. Подивіться на клеми акумулятора. Наявність корозії загрожує тим, що седан не заведеться або електропідсилювач керма працюватиме з перебоями. Якщо батарея стара і потребує зарядки, можливо, незабаром знадобиться її заміна; 
  • оптика. Перевірте обидві фари. Якщо світлодіод ДХВ тьмяний або мерехтить, можливо, потрібно буде замінити весь блок фари; 
  • інформаційно-розважальна система. Подивіться, чи працює камера заднього виду, навігація й інші функції мультимедіа та безпеки. Перевірте всі області сенсорного екрана. Слідкуйте за сигнальними лампами або повідомленнями, які залишаються на панелі приладів після запуску автомобіля. Виправлення деяких проблем може бути дорогим, наприклад, система попередження про пряме зіткнення.

Незважаючи на перелік проблем, Accord як і раніше залишається одним із найкращих середньорозмірних автомобілів на ринку. Це підтверджують відгуки власників Хонда Акорд 2013-2017 років.

Попередня стаття Скільки коштує нова батарея та інші поширені питання про акумулятори EV
Скільки коштує нова батарея та інші поширені питання про акумулятори EV
Як видалити персональні дані з авто перед продажем?
Наступна стаття Як видалити персональні дані з авто перед продажем?

Популярні новини