Інноваційний прорив: перший вільний політ аеротаксі від Airbus

13 січня 2020

Перші випробування літаючого безпілотного таксі пройшли ще в 2017 році. Тестоване аеротаксі могло вміщати 2 пасажирів і здійснювало польоти тривалістю до 30 хвилин.

Але нещодавно стався справжній прорив у сфері повітряного таксі. Airbus Helicopters майже завершили проект повітряного таксі з системою безпілотного керування. 10 січня на офіційному акаунті Airbus Helicopters з'явилося відео аеротаксі, яке здійснює перший вільний політ.

Випробування цього виду повітряного транспорту проводили ще в травні 2019 року, правда, в цей час використовували страхувальні канати. Влітку минулого року Airbus тестували практично завершений CityAirbus спільно з Автономним управлінням паризького транспорту.

Що ж відомо про цей новий вид повітряного транспорту? Місткість CityAirbus - 4 пасажири, а швидкість пересування досягає 120 км на годину. У транспортного засобу є функція вертикального зльоту і посадки, а у рух аеротаксі приводиться двома моторами на електротязі.

Експерти Автономного управління паризького транспорту вважають, що вартість 1 км польоту на CityAirbus повинна складати приблизно 1-2 євро. Тобто сервіс буде доступний кожному охочому. Швидше за все, влада Парижа запустять перше аеротаксі CityAirbus між Парижем і Діснейлендом у регіоні Іль-де-Франс. У планах компанії запустити проект до Олімпійських ігор 2024 року.

Подивіться офіційне відео першого польоту CityAirbus:

Попередня стаття У мережі висміяли автомобіль Lada Марина
У мережі висміяли автомобіль Lada Марина
З каністрою на заправці: нові правила 2020 року
Наступна стаття З каністрою на заправці: нові правила 2020 року

Популярні новини