Італійська «Берлинетта»

23 березня 2015

На тлі тимчасового затишшя серед автомобільних новинок продовжуємо згадувати про самих цікавих і перспективних а іноді й просто нових дебютантах минулого Женевського автосалону. І на цей раз зупинимося природно на Феррарі, яка вирішила привезти до Швейцарії не тільки оновлений среднемоторник 488 GTB, але і щось більш екзотичне, що переховується під маркою Карроззеріа.

На питання «Що таке Carrozzeria?» Відповімо коротко - ще одне невелике італійське кузовне ательє, що спеціалізується на переробці неймовірно крутих суперкарів, і замішана в створенні божественної Disco Volante. А ось на питання «Що таке Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso» дамо більш розгорнуте пояснення.


Ну по-перше, це Ferrari як ми і вказали вище. І напевно, багато хто без зусиль знайдуть в цій новинці всі ознаки моделі F12 Berlinetta, яку презентували в Києві, з її витягнутим носом, незграбною оптикою і характерною приставкою в назві. Однак, крім явних відсилань до 12-циліндровому донору Carrozzeria Touring - це ще і неймовірно красивий автомобіль, хизується стильним і головне, цілком оригінальним кузовом, виконаним у стилістиці класичних «гарцюючих жеребців» 60-х років.

 

Екстер'єр Феррарі Берлінетта 2015

Дивіться також каталоги:


Чого тільки варта його акуратна лаконічна «паща» решітки радіатора, обрамлена «ікластими» повітрозабірниками ? А передні крила? - Це щось, наділена ретро, натхнена гоночними болідами Testa Rossa з їх стрімкими, ярковираженними над аркою. Подібним обтічним і «чистим» стилем, втім, хизуються і боковини Touring. Вони не тільки надають динамічності профілю купе за рахунок рельєфних ліній над порогом, а й перетікають з консервативним купешним куполоподібним дахом і витонченими «стегнами» задніх крил, огортають простецьку але цілком симпатичну корму з традиційними еліптичними стоп-сигналами і милим «хвостиком» спойлера.

 

 

 

 

Салон же Берлінетта Луссо, навпаки, не впадає в історичні крайності і зберігає образ колишнього спортивного F12 Berlinetta з глибокими «чашечками» дефлекторов і скульптурним оформленням. Зміні піддалася лише кольорова палітра купе, яка віддала свою перевагу поєднанню чорного синього і жовтого кольорів, і логотипи Ferrari, який поступився місцем емблемі міланського ательє.

 

Корма Ферррарі Берлінетта 2015


Прикро, але навіть через кілька тижнів з моменту відкриття Женевського автосалону представники Carrozzeria так і не зважилися розкрити докладні характеристики свого ретро-спорткара. Передбачається, що за шаром цієї таємничості італійці приховують вже звичний всім феррарілюбам 740-сильний V12 від все тієї ж F12. Нагадаємо, що з ним «прообраз» сягає першої сотні всього за 3,1 секунд і розганяється до максимальних 340 км/год.


Всього обіцяють випустити 5 Carrozzeria Touring Superleggera Berlinetta Lusso за ціною, прихованою від очей непосвячених. Так що колекціонери оцінять і прицінитися, а ми... покапаємо слиною.


Але якщо поглянути з іншої точки зору, як простий автолюбитель, весь цей пафос виглядати досить сумно. П'ять неймовірно дорогих «Берлінетт» всього лише із зміненими кузовами - пропозиція досить таки на любителя. Але все ж як би то не було, дуже нестандартна модифікація з явними ретро-мотивами і плювати, що всередині це все та ж F12 Berlinetta, головне тут те, що знаходиться зовні.

Попередня стаття Джеремі Кларксон вестиме нове шоу
Джеремі Кларксон вестиме нове шоу
Новий скандал в Top Gear: Мей і Хаммонд відмовилися зніматися без Кларксона
Наступна стаття Новий скандал в Top Gear: Мей і Хаммонд відмовилися зніматися без Кларксона

Популярні новини