Jaguar Land Rover обіцяють позбавити водіїв від стресу

29 липня 2019

Статистика говорить, що 74% людей постійно відчувають стрес і втому, особливо ті, хто багато часу проводить за кермом. У зв’язку з цим Jaguar Land Rover працюють над створенням нової технології штучного інтелекту, метою якої буде адаптація під стан водія. Іншими словами, вона визначить ваш настрій і активізує всі налаштування, щоб покращити його. 

Біометричний сенсор і камера в салоні майбутніх автомобілів Jaguar Land Rover

У системі використовуються біометричний сенсор і камера: датчики спостерігають за водієм, сканують його міміку, оцінюють настрій по виразу обличчя і налаштовують при необхідності параметри салону. Якщо точніше, технологія персоналізує параметри освітлення, наприклад, вона зможе затемнити вікна та увімкнути підсвічування в заспокійливих кольорах, якщо виявить підвищений рівень стресу водія. Також самостійно обере мультимедійне супроводження, наприклад, увімкне один з улюблених плейлистів при проявах втоми. Управління температурою в салоні і положенням водійського сидіння також сюди відноситься.

Технологія розпізнавання виразу обличчя водія

Новітні технології штучного інтелекту в автомобілях Jaguar Land Rover

Дивіться також каталоги:
Система визначення настрою буде використовувати найновіші технології штучного інтелекту і це означає, що з часом вона ідеально вивчить вираз обличчя, смакові переваги водія і буде автоматично  вносити необхідні коригування в роботу.

Jaguar Land Rover також тестує аналогічну технологію для пасажирів на задніх сидіннях, яка включає установку камери на підголовник. При виявленні ознак втоми, вона може послабити освітлення, затемнити вікна і підвищити температуру у задній частині салону, щоб допомогти пасажирам заснути.

Не зважаючи на розвиток у сфері автономного керування, комфорт водія все рівно залишається головною метою для Jaguar Land Rover.

«Ми індивідуально опитуємо кожного водія і застосовуємо багато з того, що ми дізналися з досліджень за останні 10-15 років. Нам важливо гарантувати зручність водію, щоб він зберігав пильність за кермом під час виникнення різних дорожніх ситуацій», - стверджує керівник компанії. 

Технології Jaguar Land Rover: виявлення ознак втоми

Jaguar Land Rover створює автомобіль з системою антистрес, деталі на automoto.ua

 
Попередня стаття Nobe 100: автомобіль, який переверне вашу свідомість, в прямому сенсі (ФОТО)
Nobe 100: автомобіль, який переверне вашу свідомість, в прямому сенсі (ФОТО)
Надумали купити елітний номер? Вивчіть нові розцінки.
Наступна стаття Надумали купити елітний номер? Вивчіть нові розцінки.

Популярні новини