Надумали купити елітний номер? Вивчіть нові розцінки.

30 липня 2019

Їх купують не тільки багаті та знамениті, але і ті, хто хоче заявити про свою індивідуальність. Персоналізовані номерні знаки завжди були популярні, незважаючи на їх вартість. Тільки за 2018 рік бюджет країни офіційно поповнився на 49,6 млн гривень за рахунок продажу ІНЗ (індивідуальних номерних знаків). У 2019 ж прогнозують дохід в 365 млн гривень від видачі VIP-номерів з бажаної комбінацією, адже Кабінет міністрів України встановив нові ціни і розширив список доступних до покупки автономерів. Варто відзначити, що покупцеві пропонується тільки 18 варіантів номерів з 4 однаковими цифрами.

Отже, скільки тепер коштують індивідуальні номерні знаки, де і як їх придбати?

Для початку розберемося з цінами. Щоб спростити сприйняття цифр, ми вирішили візуалізувати новий прайс на ІНЗ в Україні:

Номерні знаки: 4 однакових цифри в послідовній комбінаціїНомерні знаки: 4 цифри, 3 з яких однакові і розташовані підрядНомерні знаки: 4 послідовні цифри 0123 або 1234Номерні знаки: цифри починаються з 00, а 2 наступні неоднаковіНомерні знаки: 4 цифри, 3 з яких однакові, але не підряд

Ціна заміни або видачі ІНЗ для органів держвлади - 300 грн. Вартість звичайних номерних знаків не змінилася, а порядок видачі здійснюється в звичній послідовності.

Де і як придбати?

Ще рік тому власники автомобілів були змушені приходити особисто до територіального офісу МВС по декілька разів, як мінімум. Перше звернення полягало в тому, щоб перевірити вакантний обраний знак, друге - узгодити макет і замовити виготовлення, ну і третє - забрати, зрозуміло. Дана процедура була настільки ресурсозатратною (як в матеріальному плані, так і часовому), що влада сприяла розробці нової держпрограми під назвою Електронний кабінет водія (e-driver.hsc.gov.ua). Зрозуміло, ви і досі можете придбати номер в територіальному відділенні МВС.

Розповімо трохи детальніше про електронний сервіс. За допомогою підпису BankID або MobileID ви отримаєте доступ до ресурсу і можливість в будь-який зручний для вас час замовити бажаний номер. Послідовність дій наступна:

Як замовити індивідуальний номерний знак в електронному кабінеті водія

На виготовлення номеру піде два тижні плюс на розробку макету - місяць. Забрати ІНЗ ви зможете через послуги "Нової пошти" (фіксована вартість доставки 500 грн!), або ж самовивозом з головного відділення МВС у столиці (безкоштовно). Більше ви дізнаєтесь на офіційному сайті.

 
Попередня стаття Jaguar Land Rover обіцяють позбавити водіїв від стресу
Jaguar Land Rover обіцяють позбавити водіїв від стресу
Секретный броневик Volvo XC90 Armored: прочный, но мощный ли?
Наступна стаття Секретный броневик Volvo XC90 Armored: прочный, но мощный ли?

Популярні новини