Як заощаджувати до 27% палива щодня? Вчені провели експеримент

9 червня 2022

Дослідники довели, що зміна швидкісного режиму дозволяє заощадити до 27% палива! Здається, з'явився вагомий аргумент, щоби їхати повільніше. Що ж кажуть цифри?

Вчені з американського Ок-Ріджа провели експеримент за участю 74 автомобілів. Це були машини в різних типах кузова, з механічною та автоматичною трансмісією, з приводом на одну та обидві осі, а також різними об'ємами двигунів. Для чистоти експерименту використали автомобілі від 2003 до 2012 року випуску.

Транспортні засоби рухалися зі швидкістю спочатку 128 км/год, а потім - 96 км/ч. У результаті з'ясувалося, що поїздка з меншою швидкістю заощаджує близько 27% палива.

Дослідження продовжили у різних швидкісних режимах. У результаті середня витрата палива збільшувалася залежно від зростання цифри на спідометрі:

  • 65 км/год – 7 л/100 км,
  • 96 км/год – 8,7 л/100 км,
  • 128 км/год – 11,7 л/100 км.

Це дослідження показало, що перевищення швидкості на трасі може збільшити витрати на 15-30%. І навпаки, якщо зменшити “газ”, витрата зменшиться. Зважаючи на ціни на бензин і дизель, це непоганий спосіб трохи заощадити. До того ж, швидкість відповідає вимогам правил дорожнього руху, тому штраф “не прилетить”. Подвійна вигода!

Для тих, хто хоче витрачати ще менше, ми підготували поради щодо економії палива та добірку економних дизельних авто.

Попередня стаття 7 дизельних позашляховиків до 7 000$: шукаємо на AutoMoto.ua
7 дизельних позашляховиків до 7 000$: шукаємо на AutoMoto.ua
Kia Sorento I: маленькі проблеми великого позашляховика
Наступна стаття Kia Sorento I: маленькі проблеми великого позашляховика

Популярні новини