Як влітку заощадити на бензині: 5 порад

27 травня 2020

Ціни на бензин і автомобільний газ значно знизилися, але за прогнозами експертів вже до літа пальне подорожчає. Багатьох водіїв турбує це питання, тому вони шукають найрізноманітніші способи, як заощадити на заправці і не нашкодити машині. Ми знайшли 5 робочих способів, як зменшити витрати на бензин.

Відразу варто відзначити, що в місті заощадити ніяк не вдасться - постійні пробки і трафік руху значно впливає на витрату. Але це цілком здійсненно під час тривалої поїздки на трасі.

1. Перше на що слід звернути увагу - засмічений повітряний фільтр. Якщо не змінювати його тривалий час, електронний блок управління мотором через нестачу повітря буде збагачувати паливно-повітряну суміш, тим самим збільшуючи витрату приблизно на 5%.

2. Накачайте шини безпосередньо перед тривалою поїздкою - причому підійміть тиск у них трохи вище базового значення. Таким чином ви заощадите ще 1-2% пального.

3. Не розганяйте двигун до максимальних оборотів, якщо хочете заощадити на заправці. Висока швидкість їзди може збільшити витрату палива до двох разів.

4. Під час їзди по трасі закривайте всі вікна і вмикайте кондиціонер, щоб не порушувати аеродинаміку, і навпаки, коли пересуваєтеся по місту. Вся справа в тому, що на низькій швидкості кондиціонер споживає багато бензину.

5. Не встановлюйте багажник на дах вашого авто. Звичайно, це зручно, але погіршує аеродинаміку кузова і збільшує витрату до 10%.

Врахуйте, що ці методи не допоможуть відразу і помітно зменшити витрату, але регулярне дотримання цих порад посприяє економії вашого бюджету.

Попередня стаття Наскільки вигідно купувати сільгосптехніку на аукціонах США?
Наскільки вигідно купувати сільгосптехніку на аукціонах США?
Як впізнати камеру автофіксації порушень: фото
Наступна стаття Як впізнати камеру автофіксації порушень: фото

Популярні новини