Як правильно зберігати зимові шини: 10 порад для запобігання псуванню

24 квітня 2024

Як правильно зберігати зимові шини

Кожен чув приказку про те, що сани потрібно готувати влітку. І вона буде доречною для автомобілістів. Адже після зміни шин на літні варто подбати про зберігання зимової гуми. Не просто поставити в куток в гаражі, а дійсно забезпечити правильне зберігання. Це не так складно, як може здатись. Нюансами зберігання сезонних шин поділились експерти інтернет-магазину Гума юа. Всього 10 правил, які продовжать “життя” покришкам.  

1. Мийка та сушка 

Перед зберіганням зимових шин важливо ретельно очистити їх від бруду, пилу та залишків солоного розчину. Після чистки дозвольте покришкам повністю висохнути.

2. Перевірка тиску

Переконайтеся, що тиск у зимових шинах відповідає вимогам виробника автомобіля перед зберіганням. Відповідний тиск допоможе уникнути деформації та збереже форму гуми.

3. Зберігання в прохолодному та сухому місці

Обирайте прохолодне, сухе місце для зберігання зимових шин. Уникайте прямого сонячного проміння та високої вологості, оскільки це може вплинути на якість та тривалість служби гуми.

4. Використання спеціальних пакетів

Щоб захистити зимові шини від пилу та бруду, розгляньте можливість використання спеціальних мішків або пакетів для зберігання покришок. Непоганим варіантом будуть чохли.

5. Мінімізація контакту з хімічними речовинами

Уникайте контакту зимових шин з бензином, мастилами або іншими хімічними речовинами, оскільки це може пошкодити гуму. Особливо уважними варто бути тим, в кого покришки лежать в гаражі. 

6. Періодична перевірка стану

Час від часу перевіряйте стан зимових шин під час їх зберігання. Виявлення будь-яких пошкоджень чи дефектів дозволить вчасно вжити заходів для їх виправлення чи заміни.

7. Вертикальне зберігання

Якщо це можливо, зберігайте зимові шини без дисків вертикально, щоб уникнути деформації протектора. Якщо це неможливо, періодично міняйте положення покришок для рівномірного розподілу навантаження.

8. Уникання механічних пошкоджень

Не зберігайте зимові шини поруч з гострими предметами чи механічним обладнанням, щоб уникнути випадкових пошкоджень.

9. Уникання тривалого зберігання

Якщо плануєте зберігати зимові шини тривалий час (більше одного сезону), розгляньте можливість використання спеціалізованих сервісів зберігання покришок, де забезпечується відповідне середовище та умови зберігання.

10. Перевірка перед використанням 

Перш ніж встановлювати зимові шини під час наступного холодного сезону, перевірте їх на наявність пошкоджень. Переконайтеся, що вони відповідають стандартам безпеки та ефективності.

Попередня стаття Оренда Ferrari на Renty.ae: як відчути атмосферу Дубаю на повну
Оренда Ferrari на Renty.ae: як відчути атмосферу Дубаю на повну
Які амортизатори краще поставити на Golf 4
Наступна стаття Які амортизатори краще поставити на Golf 4

Популярні новини