Як впливає тиск в шинах на витрату пального?

9 вересня 2022

Вплив тиску в шинах на витрату пального

У будь-якому списку порад щодо економії палива обов'язково є пункт “Стежте за правильним тиском у шинах”. Але чи це справді так сильно впливає на витрату бензину? Що ж, відповідь сподобається ощадливим автовласникам.

Чому тиск у шинах впливає на витрату палива?

Правильне накачування шин - це спосіб мінімізувати кількість енергії, необхідної для руху автомобіля дорогою. Тому, коли тиск падає нижче оптимального, покришка деформується або сплющується. Коли шина сплющується, їй стає важче котитися асфальтом. У результаті для руху автомобіля дорогою потрібно більше енергії. 

А як щодо перекачаних покришок? Звичка перевищувати норму атмосфер в шині погіршує керованість, збільшує гальмівний шлях, знижує комфорт поїздки та прискорює зношування елементів підвіски.

Заради справедливості зауважимо, що перекачані шини здатні зменшити розхід пального. Показник економії складає до 1,5%, але за умови руху на невеликих швидкостях (до 90 км/год). 

Як тиск у шинах впливає на витрату палива?

Американські дослідження стверджують, що водій може зменшити витрати палива в середньому до 0,6%, а в деяких випадках до 3%. І все це лише завдяки підтримці тиску у шинах на належному рівні. До того ж, правильно накачані покришки підвищують безпеку, покращують продуктивність і сприяють більш рівномірному зносу, що продовжує термін служби протектора. 

Яким тоді має бути “правильний” тиск у шинах? Все залежить від конкретного авто. Зазвичай виробник вказує інформацію про правильний тиск на наклейці, розташованій на одвірку дверей з боку водія. Радимо переглянути відое з практичними порадами:
 

Який результат? Наразі питання економії палива особливо актуальне. Ми зібрали корисні поради, як зменшити витрату та скоротити частоту візитів на АЗС. Також пропонуємо переглянути відео з порадами від автомобільного експерта.

 

Попередня стаття Який кросовер вибрати?
Який кросовер вибрати?
Як вибрати тенти на автомобіль?
Наступна стаття Як вибрати тенти на автомобіль?

Популярні новини