Як залити моторне мастило, якщо немає воронки?

18 березня 2020

Двигун - це серце автомобіля. Моторне мастило йому необхідне, як людському організму кров. Всі автомобілісти знають, що цю рідину треба вчасно міняти. Іноді бувають ситуації, коли необхідно долити трохи мастила, але під рукою немає спеціальної воронки. Що ж робити? Існує 4 дієвих способу:

1. Використовуйте підручні засоби. Це перше, що спадає на думку досвідченому водієві. Наприклад, можна самостійно зробити воронку з пластикової пляшки. Для цього вам знадобиться якийсь колючо-ріжучий предмет (ніж, ножиці, пилка або навіть сокира) та, очевидно, пляшка. Розріжте її, відкрутіть кришечку - і готово! Тепер у вашому розпорядженні з'явилася відповідна воронка.

2. Візьміть газету. Ви також можете зробити одноразову воронку з якогось гнучкого матеріалу. Для цього прекрасно підійде шматок тонкого пластику, щільний картон або навіть звичайний папір. Зверніть лист конусом - і заливайте мастило. Правда папір, просочений мастилом, представляє пожежну небезпеку, тому його краще утилізувати.

3. Приставте до отвору викрутку. Головне, не засовуйте пальці, куди не просять. Особливо, якщо справа стосується автомобіля. Щоб направити потік моторного мастила в одне русло, можна скористатися викруткою. Тримайте її над отвором для затоки мастила і акуратно виливайте рідину по ній. У крайньому випадку, для цієї мети може підійти будь-який предмет, що нагадує за формою викрутку. Головне стежити, щоб руки не тряслися.

4. Варіант для самих непередбачуваних. Якщо у вас не виявилося ні пляшки, ні викрутки, спробуйте де-небудь знайти повітряну кульку. Одягніть її на каністру і зробіть дірку, через яку будете заливати масло в отвір для затоки.

На відео детально показано, як застосувати кульку для заливки моторного масла. До речі, лайфхак із кулькою не єдиний, про який ви дізнаєтеся з ролика:

Попередня стаття 7 автоаксесуарів, від яких віє духом 90-х
7 автоаксесуарів, від яких віє духом 90-х
Навіщо водії додають марганцівку в паливний бак?
Наступна стаття Навіщо водії додають марганцівку в паливний бак?

Популярні новини