Як захистити автомобіль від викрадення? Механічні протиугонні пристрої

26 жовтня 2015

У даній статті поговоримо про механічні протиугінні пристрої - блокіратори коробки передач, капота, педалей, розберемо переваги і недоліки. Яку краще вибрати?

 

Cледует зрозуміти, що навіть просте механічне засіб захисту, такі як "замки на кермо" може відлякати злочинця від посягань на автомобіль. Адже, щоб усунути механічний захист, її треба спочатку знайти. А зазвичай ці протиугонки приховують від сторонніх очей і встановлюють в самих непередбачуваних місцях.

 

Зловмисник може їх відшукати, але на це потрібен час. А як ми знаємо, затримка в часі тільки грає нам на руку. Адже за статистикою, якщо злочинець буде возитися з автомобілем більше двох-трьох хвилин, то він, швидше за все, відмовиться від викрадення. Сподіваюся, ви зрозуміли, що механічна противоугонка служить для захисту вашого авто, а яку вибрати зараз розберемо.


Блокатори коробки передач, капота

 

механічний блокіратор кпп - ящики передачСамой поширеною механічним захистом - є блокіратор коробки передач. Вони бувають складною і простої форми, дуговими або штирьовими. Зазвичай такий замок встановлюють на блокування задньої передачі, тобто важіль з цього стану не можливо перемістити. Значить, неможливо пересуватися.

 

Але часто злочинці поступають таким чином: вони вичавлюють зчеплення і відкочують автомобіль в потрібне місце. По-перше, це незручно і займає багато часу, а по-друге, на це дійство звернуть увагу повз проходять перехожі. Це означає, що в місці, де велике скупчення народу або у світлий час доби, шанс у викрадачів буде мінімальний.

 

Якщо з'явилися сумніви з приводу блокування коробки передач, то можна застосовувати ще й блокування педелі. Тоді вже точно автомобіль (особливо з "автоматом") не зможе зрушити з місця, без вашого відома. Тут же виникає питання, а чи можна такий замок просто перепиляти. Як стверджують розробники, їх вироби виготовляються з дуже міцних сучасних матеріалів, личинка замка має захист від висвердлювання, а таємність цифрового коду становить кілька десятків мільйонів комбінацій.

 

Якщо ви все одно не довіряєте зовнішнім блокіратор коробки передач і не вірите в їх гарний захист, то можете використовувати внутрішній блокіратор КПП. Принцип дії у нього аналогічний, тільки весь механізм захисту знаходитися глибоко в надрах коробки передач. Тобто ніяких скоб і важелів, тільки одна личинка замка поруч із важелем коробки передач. Тут є один маленький нюанс: кому довірити установку внутрішнього блокує коробки передач, адже доведеться розбирати коробку, щоб встановити цей пристрій. До того ж ця операція недешева.

 

Механічний блокіратор капота


Існує спеціальний трос блокування відкривання капота. Його завдання - запобігти відкриття капота зловмисниками. В результаті, вони не зможуть або витягти акумулятор або блокувати вашу електронну сигналізацію. Управління тросиком блокування капота здійснюється з салону, де є личинка під ключ.

 

Є механічний засіб проти викрадення, яке блокує гальмівний привід або привід зчеплення. Суть в тому, що у відповідний контур, наприклад гальмівної системи, встановлюється зворотний клапан, який управляється з салону. При спробі викрадення автомобіля, коли злочинець перший раз натисне на педаль гальма, це викличе блокування гальмівного контуру. І автомобіль ставати не здатним до подальшого самостійного пересування, адже будуть заблоковані колеса.

 

Для повноцінного захисту, дана система має додаткову можливість блокування в електричному ланцюзі автомобіля. Для прикладу, крім блокування гальмівного контуру блокуватися може ще й стартер.

 

Також для захисту від угону застосовують блокери. Блокери - це додаткові циліндричні штирі, які встановлюються для захисту проникнення в салон автомобіля. Попросту, щоб викрасти автомобіля злочинцеві, треба спочатку проникнути в салон автомобіля. Щоб запобігти туди доступ використовують блокери, які встановлюються в дверях автомобіля. Це вже не чисто механічні пристрої, а електромеханічні. Суть в тому, що блокер відкривається тільки від свого рідного ключа, ніякий інший не підійде.

 

Механічний блокіратор керма


Блокери мають захист від розтину його відмичкою або металевою лінійкою. Звичайно, можна просто розбити скло і таким чином проникнути в салон викрадаються автомобіля, але навіщо псувати зовнішній вигляд автомобіля? Викрадачам це невигідно.

 

Серед інших механічних протиугінних засобів слід зазначити: блокіратори рульової колонки, які захищає від повороту кермо й протиугінні замки запалювання. Останні виготовляються з дуже міцних матеріалів і мають гарний ступінь захисту від угону. Протиугінні замки запалювання служать хорошою альтернативою звичайним блокіратор керма, хоча і вимагають заміни стандартного замку.

 

У підсумку, саме примітивне механічне протиугінний засіб може врятувати автомобіль від викрадення. Саме застосування хорошою авто сигналізації спільно з механічною Противоугонка - запорука надійного захисту від викрадення.

Попередня стаття Як прикурити від акумулятора іншої машини?
Як прикурити від акумулятора іншої машини?
Компанія Hyundai провела незвичайний краш-тест.
Наступна стаття Компанія Hyundai провела незвичайний краш-тест.

Популярні новини