Як прикурити від акумулятора іншої машини?

26 жовтня 2015

Ви підійшли до автомобіля - сигналізація не працює. Відкрили машину ключем - двигун не заводитися. Не варто в цій ситуації панікувати, адже акумулятор автомобіля повністю розрядився. І щоб машина знову завелася, потрібно "прикурити" від іншого авто.

 

Чому акумулятор розрядився?

 

У чому причина сів акумулятор? Це може бути, випадково залишені включеними лампочки в салоні, забули вимкнути фари або габарітку, проблеми з електрообладнанням машини або слабкий і несправний акумулятор.

 

В останньому випадку необхідно придбати новий акумулятор замість старого, його термін служби складає від 3 до 5 років. Можлива необхідна підзарядка акумулятора від зарядного пристрою. Докладніше про зарядні пристрої у статті "вибір зарядного пристрою для акумулятора авто".

 

Як правильно прикурити від іншого автомобіля?

 

Для цього будуть потрібні "крокодили" - спеціальні дроти для зарядки акумулятора. Купити можна в будь-якому авто магазині або попросити у інших автолюбителів. Рекомендую возити "дроти для прикурювання" в машині, у разі виникнення подібної ситуації.

 


Для початку потрібно знайти автомобіль-донор, який Прикурить ваш автомобіль. Попросіть сусідів по парковці, багато автолюбителів можуть допомогти, адже весь процес не займе багато часу, а в подібній ситуації може опинитися будь.

 

Процес підзарядки автомобіля від акумулятора іншого авто. Під'єднуємо до свого акумулятору з допомогу затискачів проводу ("крокодили"). Одним кінцем, ми приєднуємо до клеми розрядився акумулятора, а іншим кінцем до клеми акумулятора-донора. Головне - дотримуватись полярності, тобто "Плюс" підключати до "плюса", а "мінус" до "мінуса". Коли дроти приєднані, заводимо двигун на своєму автомобілі. Як тільки двигун завівся, дроти можна знімати.

 

Багато радить, коли підключені дроти для прикурювання до іншого автомобілю, не відразу заводити двигун, а почекати від 2 до 5 хвилин. Зміст у наступному: протягом даного часу акумулятор, що сів трохи підзарядитися. На практиці, це правило практично ігнорується. Після того, як приєднані дроти, відразу ж заводимо двигун. Або можна почекати 10-20 секунд. Не будемо ж змушувати іншого водія чекати 5 хвилин, можна і так сказати йому спасибі за те, що вирішив допомогти.

 

Як прикурювати від іншої машини


Після того, як завели мотор, залишається зняти дроти з акумуляторів. Провід для прикурювання знімаємо в наступному порядку: спочатку з автомобіля, з якого "прикурив", а потім зі своєї машини. З машини-донора знімайте дроти з обережністю. Процес "прикурювання" акумулятора завершений.

 

Якщо випадки розрядки акумулятора постійно повторюються, значить акумулятор вийшов з ладу і вимагає заміни. Про те, чи потрібно міняти АКБ чи все-таки послужить стара - у статті "як перевірити акумулятор автомобіля на працездатність?".

 

Якщо немає проводів для прикурювання

 

Якщо не говорити про покупку нового акумулятора і виклику фахівців, то залишається самостійно зарядити акумулятор. Якщо є стаціонарне зарядний пристрій, то знімаємо АКБ з машини і несемо на зарядку.

 

спеціальне пусковий пристрій для автомобіляВозможно використання спеціального пускового пристрою для автомобіля, тоді не доведеться знімати акумулятор з машини. Попередньо заряджаємо мобільне пусковий пристрій будинку і після самостійно прикурювати без іншого автомобіля донора. Пусковий пристрій придатися автолюбителям, хто змушений постійно прикурювати машину, наприклад хто живе на Півночі.

 

Існує спосіб "прикурити" одним АКБ, якщо з крокодилами біда - встановити заряджену АКБ товариша і після запуску двигуна, встановити свою назад, не Глуша двигун! Даним способом не рекомендую користуватися, тому в народі цей метод отримав назву "вбивство інжекторного автомобіля" і здатний викликати проблеми у сучасних машин.

 

Рада автолюбителям: виходячи з машини, перевіряйте, чи не чи включені лампочки або інші джерела енергоспоживання. Через банальну неуважність, акумулятор розрядитися і доставить чимало клопоту.

Попередня стаття Шумоізоляція автомобіля своїми руками
Шумоізоляція автомобіля своїми руками
Як захистити автомобіль від викрадення? Механічні протиугонні пристрої
Наступна стаття Як захистити автомобіль від викрадення? Механічні протиугонні пристрої

Популярні новини