Коли машина після декількох власників – вдала покупка?

26 січня 2022

Все ще шукаєте автомобіль на базарі після одного власника? А якщо скажемо, що машина, яка змінила кількох господарів, – правильний варіант? Так, автомобіль після 4-6 власників часто виявляється вдалим придбанням. Пояснюємо, чому не завжди потрібно слідувати стереотипам та шукати транспорт з єдиним власником.

коли варто брати машину після кількох власників

Багато власників ≠ вбита машина 

Уявимо ситуацію: людина купує новий автомобіль у салоні, їздить півроку-рік та потрапляє у ДТП. Потім вона повністю відновлює машину та продає. Це авто в хорошому стані (всі наслідки аварії сумлінно усунуті) переходить до наступного власника. Потім він дізнається про участь машини в дорожній пригоді, обговорює історію з друзями/родичами та продає в надії знайти "той самий" не битий і не фарбований транспортний засіб. Так авто змінює 5-6 господарів. 

Далі з'являється потенційний 7-ий власник. Але він дивиться на машину з побоюванням, адже з нею явно щось не так. Чому ж її всі поспішають позбутися? І відмовляється від хорошого варіанту лише на підставі факту про кількість господарів та стереотип. 

А правда така: продається автомобіль без серйозних технічних проблем. Цілком можливо, на машині так і не встигли поїздити й щось у ній зламати. 

Один власник = вбита машина

 чому небезпечно купувати машину у єдиного власника

Оголошення про продаж автомобіля від єдиного власника – мрія покупця. Адже лише одна людина роками сиділа за кермом машини з моменту виїзду з салону, любила і плекала свою “ластівку”... чи ні? 

Насправді, єдиний власник в ПТЗ зовсім не гарантує, що автомобілем не користувалися родичі або друзі. Закон не забороняє передавати керування транспортним засобом іншим особам. Тому на машині запросто міг вчитися їздити син і не завжди акуратно перемикав передачі, катався на дачу брат і не особливо переживав про підвіску на ґрунтовій дорозі. Та мало хто міг їздити на авто… А за документами один власник! 

Висновки

Авто після одного власника не завжди гарантує відсутність несправностей. Машина, яка змінила кількох господарів, зовсім не означає суцільні проблеми. Набагато важливіше провести ретельну діагностику та перевірити пробіг. Ми вже писали про те, скільки можна втратити, якщо потрапити на авто зі скрученим пробігом

Число власників, звичайно, важливе, але не повинно бути першочерговим і вирішальним фактором вибору машини. 

Попередня стаття Є фаркоп? Ви повинні знати про ці правила
Є фаркоп? Ви повинні знати про ці правила
Перетнути подвійну суцільну: коли можна порушити правило?
Наступна стаття Перетнути подвійну суцільну: коли можна порушити правило?

Популярні новини