Кому не варто купувати електромобіль?

10 березня 2023

Громадська зарядна станція для електромобілів

Всі авто будуть електричними… Електрифікації транспорту не уникнути… Такі прогнози чути звідусіль. Та й сперечатись з ними важко. Однак, вибір автомобіля завжди був раціональним рішенням. Вам не підходить EV, якщо ви ствердно відповісти на наступні 5 тез.

1. Ви живете в регіоні, де немає станцій зарядки або недостатньо розвинена інфраструктура зарядки електромобілів.

Реальний запас ходу електромобіля

2. Ви потребуєте автомобіля з великою дальністю ходу, наприклад, часто подорожуєте з родиною або їздите по роботі. Хоча EV можуть проїжджати на одній зарядці понад 300 км, більшість електромобілів мають обмежений запас ходу. Якщо ви рахуєте кілометри буквально сотнями, зверніть увагу на авто з ДВЗ.

3. Ви потребуєте потужного транспорту. Якщо ви в пошуту авто для важких робіт, як от перевезення вантажів, доступні EV не будуть найкращим варіантом. В сьогоднішній реальності дизельні або бензинові автомобілі пропнують більшу потужність, ніж електромобілі.

Зарядка електромобіля вдома

4. Ви не можете встановити зарядну станцію вдома або на робочому місці. Домашня зарядна станція - оптимальне рішення для того, щоб підтримувати електромобіль “на ходу”. Але її встановлення бути дорогим та складним процесом. Якщо ви з певних причин не можете дозволити собі зарядну станцію вдома чи на роботі та розраховуєте лише на громадську зарядку чи побутову розетку, подумайте ще раз.

5. Ви маєте обмежений бюджет на придбання транспорту. В перспективі електрокар може виявитись вигіднішим вкладенням грошей. Однак, на даний момент більшість EV коштує більше, ніж їхні бензинові або дизельні аналоги. З кожним роком ціни на електромобілі знижуються, що робить їх більш доступними для широкого загалу. Але поки що є як є.

Якщо ви ствердно відповіли на одне або навіть всі твердження, це не причина засмучуватись. По-перше, ви можете швидко та зручно підібрати будь-який бензиновий чи дизельний автомобіль за допомогою розширеного пошуку Automoto.ua. По-друге, технології розвиваються швидко і транспорт майбутнього ближче, ніж нам здається. 

Попередня стаття 5 випадків, коли тюнінг підвищує продуктивність авто
5 випадків, коли тюнінг підвищує продуктивність авто
Як побороти плісняву в салоні авто?
Наступна стаття Як побороти плісняву в салоні авто?

Популярні новини