Космічні штрафи за елітне авто: новий законопроект

8 квітня 2020

У Верховній Раді планують посилити покарання за викрадення транспортних засобів. У стінах парламенту готують відповідний законопроект, який буде направлений проти викрадачів дорогих автомобілів. Тепер за незаконне заволодіння транспортним засобом або підробку автомобільних номерів можна буде потрапити під значно жорсткіші санкції - від штрафу в розмірі 1000-1200 тисяч неоподатковуваних мінімальних доходів до позбавлення волі на термін від 5 до 12 років.

Варто відзначити, що новий проект закону спрямований на посилення покарань не тільки для викрадачів, але також для тих, хто виготовляє і використовує спеціальні пристрої, які "ламають" електронний захист автомобілів. Раніше в законі не було передбачено жодних заходів проти такого виду порушень.

Здається, що ця ініціатива викликана тим, що самі депутати страшно бояться викрадення своїх іномарок. Причина їх стурбованості лежить на поверхні: карантин викликав масове безробіття, що, в свою чергу, вплинуло на зростання злочинності в країні. Існує серйозний ризик повернутися до криміногенної ситуації, яка панувала в 90-х.

Тому радимо звернути увагу на справність охоронної системи вашого автомобіля і подбати про те, щоб у зловмисників не залишилося жодного шансу заволодіти вашою машиною. Не залишайте авто у дворі або під під'їздом - сучасні викрадачі працюють настільки чітко і швидко, що ви навіть не встигнете зреагувати. Крім того, не варто нехтувати платними стоянками з охороною, адже це позбавить вас від можливих проблем. Бережіть себе і свої автомобілі! Діліться в коментарях своїми методами захисту машин від угону.

Попередня стаття Нелегальні АЗС повертаються? Ринок палива в умовах карантину
Нелегальні АЗС повертаються? Ринок палива в умовах карантину
6 моделей ЗАЗ по 95 євро для експериментів
Наступна стаття 6 моделей ЗАЗ по 95 євро для експериментів

Популярні новини