Найбільший в світі штраф за перевантажену вантажівку

18 лютого 2020

Перевантажений вантажний транспорт серйозно шкодить дорогах, тому в законодавстві передбачені штрафні санкції проти недобросовісних перевізників. Найбільший штраф зафіксували в штаті Массачусетс, США. Поліцейські виписали квитанцію на суму 57 тисяч доларів за відсутність дозволу на проїзд по дорогах загального користування вантажному транспорту. Як вантаж перевозили масивний генератор.

Через це вага вантажівки в 7 разів перевищувала встановлені законом обмеження в 36 тонн. Дивно, але транспортний засіб практично досяг кінцевого пункту призначення, але був помічений місцевими правоохоронцями.

За неймовірним збігом обставин, вантажівка знесла кілька стовпів електропередач. Поліцейські зупинили транспортний засіб для перевірки документів. Після чого і з'ясувалося, що перевізник не має ліцензії на перевезення такого вантажу між штатами.

Цікаво те, що заарештований транспорт більше тижня простояв на узбіччі. Правоохоронці просто не могли знайти законний спосіб, як повернути вантаж власнику.

За підсумком фірма-перевізник оплатила штраф у повному розмірі та ще 5 тисяч доларів у вигляді мит, оплати роботи поліцейських і послуг евакуаторів. Складність полягає в тому, що продовжити доставку генератора можна виключно за умови супроводу поліцейським конвоєм, а це платне і далеко не дешеве задоволення. До того ж компанія зобов'язана оформити страховий поліс на суму 25 мільйонів доларів.

Попередня стаття Як отримати компенсацію, якщо пошкодили авто з-за відкритого люка?
Як отримати компенсацію, якщо пошкодили авто з-за відкритого люка?
Купуєте авто? 8% транспортних засобів знаходиться під арештом!
Наступна стаття Купуєте авто? 8% транспортних засобів знаходиться під арештом!

Популярні новини