Купуєте авто? 8% транспортних засобів знаходиться під арештом!

19 лютого 2020

Вторинний ринок автомобілів надзвичайно популярний в Україні. Однак перед покупкою варто перевірити, чи не накладений на транспортний засіб арешт.
Статистика свідчить, що в Україні кожен двадцятий автовласник не може продати свою машину, тому що це майно арештоване або знаходиться під заставою. Користувачі відкритої платформи "Опендатабот" перевірили 240 тисяч автомобілів. В результаті, 20 тисяч машин опинилися під арештом, а це становить 8,33 відсотка всього вторинного ринку транспортних засобів.

Отже, які можуть бути причини накладення арешту на авто?

  • Арешт майна на вимогу позивача до ухвалення рішення за позовом;
  • Якщо власник ТЗ має несплачені штрафи, комунальні платежі або податкові борги;
  • Якщо попередній власник взяв кредит під заставу автомобіля.

Юристи рекомендують в обов'язковому порядку перевіряти історію авто по VIN-коду або держномеру перед покупкою або обміном. Потрібно бути особливо уважним, якщо здійснюєте покупку-продаж за дорученням.

Будьте обережні при покупці або обміні б/в авто, адже на нього можуть претендувати банки або держава. Авто у вас можуть вилучити, а повернути гроші не вдасться. Юристи коментують, що якщо на ваш транспортний засіб накладено арешт, то ви не тільки не зможете його продати, але також не маєте права експлуатувати його.

Попередня стаття Чому не можна продовжувати заливати паливо в бак після клацання пістолета?
Чому не можна продовжувати заливати паливо в бак після клацання пістолета?
Підбірка бюджетних машин з дорогими госномерами
Наступна стаття Підбірка бюджетних машин з дорогими госномерами

Популярні новини