Легендарний бренд Каділлак не здається

10 квітня 2015

Один з найстаріших американських автомобільних брендів США Каділлак знову заявив про себе як про виробника шикарних і сучасних седанів преміум класу. На нью-йоркському автосалоні люксовий бренд GM, нарешті, представив світу довгоочікувану новинку CT6, шпигунськими фотографіями якого нас так часто «травили» в мережі.

Окрім нового імені, який символізує перехід бренду до нової системи індексації моделей, новинка отримала у своє розпорядження цілий каскад високотехнологічних опцій, покликаних відняти чималу частку покупців у непереможної німецької трійки.


Як і очікувалося зовнішність CT6 не стала відходити від нині традиційного рубаного корпоративного стилю Каділлак. Однак всупереч чуткам про те, що новий флагман успадкує чимало елементів від божественного концепту Elmiraj, дизайнери не зважилися радикально змінювати ідеї, продемонстровані на молодших моделях CTS і ATS, і забезпечили оперення п'ятиметрового трехоб'ємника трохи спірною вертикально оптикою з вузькими відростками по краях. Подібні елементи не тільки ріднять CT6 з молодшим CTS і його «вилицями», а й викликають кілька суперечливих емоцій.

 

Каділлак СТ6 седан

Дивіться також каталоги:


Втім, у всьому іншому носова частина CT6 еталон. Монументальна геральдична решітка радіатора і витончена «посмішка» бампера одночасно надають дизайну новинки масивності і стрімкості. Також як і його солідні боковини з злітають вгору плечовими лініями, відмінно підкреслюють консервативну форму бічного скління. Що ж стосується корми, то тут причепитися взагалі не має до чого. Трохи громіздка, але від цього не менш приваблива частина «філе» з елегантними вертикальними стоп-сигналами, «заповзаючи» на задні крила, і незграбною кришкою багажника.

Якщо коротко описувати інтер'єр автомобіля то достатньо двох слів: «дерево» і «екрани». Американці не змогли побороти своє бажання скористатися дерев'яними вставками і оснастили ними практично все в салоні, починаючи з торпеди і закінчуючи кермом. Трохи контрастно на фоні такого анахронізму виглядають високотехнологічний 10,2-дюймовий сенсорний екран мультимедії CUE, укладений в карбонову панель, і електронний щиток приладів, що радує високоякісною графікою.

 


До речі, крім крутої графіки дисплеїв новий CT6 зможе взяти своїх майбутніх клієнтів і багатим оснащенням. У його переліку входить система кругового огляду, функція автоматичного паркування, система нічного бачення, точка доступу Wi-Fi, бездротова зарядка для гаджетів, чотирьохзонний клімат-контроль, аудіосистема Bose Panaray, 10-дюймові екрани в спинках передніх сидінь, і регульовані крісла задніх пасажирів. Чи варто говорити, що Cadillac все ще знає, що таке комфорт?

 

 

Завдяки тому, CT6 побудований на алюмінієвій платформі Omega, його вага складає всього 1678 кг, що для гігантського седана велике досягнення. У його ж моторному відсіку може оселитися один з трьох запропонованих бензинових двигунів. 3,6-літровий атмосферний V6 (335 к.с.), 3,0-літровий турбований V6 (400 к.с.) і, судячи з усього, самий бюджетний 2,0-літровий R4 (269 к.с.). Всі агрегати взаємодію з 8-ступінчастим автоматом і здатні передавати крутний момент як на задню, так і на всі осі залежно від модифікації трансмісії.

Збірку нового флагмана Cadillac налагодять в Детройті, трохи пізніше і в Китаї, а в продаж він надійде ближче до кінця року. Керівництво бренду планує продавати CT6 по всьому світу, так що цілком можливо, що новий конкурент S-Class добереться і до України.

У висновку можна сказати тільки одне. Легендарний бренд не збирається здавати позиції. Він бореться і з кожним роком видає все більш цікаві новинки. CT6 - не виняток. Звичайно, він не зможе перемогти еталонні S-Class, але зіпсувати нерви хлопцям зі Штутгарта зуміє.

Попередня стаття Дерек Сміт, творець оригінальної телепередачі Top Gear, помер.
Дерек Сміт, творець оригінальної телепередачі Top Gear, помер.
Сеат представив нову версію мінівена Альхамбра
Наступна стаття Сеат представив нову версію мінівена Альхамбра

Популярні новини