Море по коліно: 5 авто, які не бояться повені

12 серпня 2021

Зливи все частіше перетворюють міські вулиці на моря. Але є автомобілі, які справляються з дрібними і не дуже паводками. Вони стануть в нагоді не тільки для безпечних поїздок після дощу. Повнопривідні авто з великим кліренсом і посиленими панелями кузова - відмінні варіанти для любителів екстремальних поїздок і тих, хто намагається бути готовим до всього в житті. 

Land Rover Defender

Глибина броду Ленд Ровер Дефендер

Land Rover Defender - це здібний позашляховик. Він відомий тим, що пережив досить суворі умови. Defender може витримати до 900 мм води. Він впорається і з глибшим бродом за умови повільної і акуратної поїздки. Його дорожній просвіт становить 22.5 ми і цього достатньо, щоб Defender не застряг в більшості паводкових вод.

Toyota Fortuner

Купити позашляховик Toyota Fortuner

Toyota Fortuner - ще один позашляховик для високої води. З дорожнім просвітом 22 см він може їхати бродом глибиною до 70 см. Цей автомобіль пройшов випробування в різних країнах, щоб довести здатність впоратися з різноманітним рельєфом. Це відмінний засіб пересування в сезон дощів і для знайомства з новими місцями.

Subaru Forester

Який водний бар'єр подолає Субару Форестер

Subaru Forester - професіонал в питаннях виживання в повінь. Конструкція дозволяє йому справлятися з усіма погодними умовами. Форестер може пройти водну перешкоду глибиною до 50 см. Але є одне "але" - швидкість повинна має бути обмежена швидкістю повзання. Повільний рух запобіжить зануренню двигуна в воду. Дорожній просвіт цього автомобіля Субару становить 22 см. Таким чином, Forester ідеально підходить для вивчення нових місць, походів або кемпінгів.

Tesla Model 3

Купити електрокар Тесла Модель 3

Tesla Model 3 дивує своїми здібностями в екстремальних умовах. Оскільки у цього електромобіля замість двигуна електромотор, він може їздити там, де автомобілі з ДВС не можуть. Фактично, Тесла здатна тимчасово перетворитися в човен. 

Хоча машина добре плаває, все ж важливо не заганяти її в глибоку воду. Вона може пройти бродом глибиною до 96.5 см. Швидкість не повинна перевищувати 30 км/год, а вода повинна бути якомога спокійною.

Jeep Wrangler

Купити Jeep Wrangler для екстремальних поїздок

Jeep Wrangler - це ще один варіант для бездоріжжя, який готовий до бездоріжжя, повеней та інших екстремальних випробувань. Він має дорожній просвіт 32.7 см і може подолати водну перешкоду глибиною до 85 см на швидкості нижче 30 км/год на годину. 

Гібридний Wrangler поставляється з водонепроникною акумуляторною батареєю, яка забезпечує прохідність броду в 76 см. За словами генерального директора Jeep, автовиробник планує створювати автомобілі, здатні піти під воду. Він стверджує, що майбутні моделі Джип будуть призначені для поїздок при повному зануренні у воду. Такий транспортний засіб дозволить власникам досліджувати найвіддаленіші райони, не побоюючись пошкодження або застрягання.

Вищезазначені автомобілі виручать вас в поїздці на природу або під час зливи в мегаполісі, але вони не ідеальні. Важливо відзначити, що рух по затоплених місцях часто призводить до пошкодження машини. Майте на увазі, що стояча вода потенційно небезпечна, особливо якщо ви не знаєте місцевість. 

Попередня стаття Електромобіль: як це їздити без коробки передач?
Електромобіль: як це їздити без коробки передач?
Сюрпризи за кермом: чому авто веде в бік?
Наступна стаття Сюрпризи за кермом: чому авто веде в бік?

Популярні новини