На що здатний цей реактивний монстр? Відео випробування в пустелі

30 жовтня 2019

На офіційному YouTube-каналі проекту Bloodhound Land Speed ​​Record з'явився відеозапис тестування реактивного 135000-сильного суперкара з однойменною назвою. Випробування унікального автомобіля Bloodhound LSR пройшли в південно-африканській пустелі Калахарі. Варто відразу відзначити, що під час цього тестування максимальна швидкість гіперкара не перевищувала 160 км/год - але це тільки початок! Адже пілотне випробування в першу чергу було направлено на перевірку аеродинамічних характеристик авто і його поведінки при розгоні, так що швидкість руху має другорядне значення. А вже в наступному році гіперкар, обладнаний потужним мотором Rolls-Royce від літака-винищувача Eurofighter Typhoon, спробують розігнати до граничних 1287 км на годину. Якщо спроба буде вдалою, Bloodhound LSR поб'є абсолютний світовий рекорд швидкості.
реактивний суперкар Bloodhound LSR фото
Цікаво, що в процесі підготовки майданчика для випробування характеристик цього авто були задіяні навіть місцеві жителі. Вони без допомоги спецтехніки прибрали більше 16 тонн каміння з ділянки для тестування, площа якої становить 22 квадратних кілометри, - і створили рівну трасу, довжиною 20 км.
гіперкар Bloodhound Land Speed Record випробування у пустелі фотоРоботу над створенням цього надзвукового авто почали ще у 2008 році, проте через 10 років, у кінці 2018 року, проект був закритий через нестачу фінансування. На щастя, британський підприємець Ян Уорхерст інвестував у розвиток реактивного суперкара і відновив випробування.

Подивіться, як тестували претендента на звання найшвидшого автомобіля у світі:

Попередня стаття Новий гоночний автомобіль від Lamborghini. ВІДЕО
Новий гоночний автомобіль від Lamborghini. ВІДЕО
ЗАЗ планує випускати автомобілі Renault
Наступна стаття ЗАЗ планує випускати автомобілі Renault

Популярні новини