Нові пільги для українських автомобілістів

21 травня 2020

Український уряд розглянув новий законопроект для власників електрокарів. Ці пільги повинні простимулювати українців купувати машини на електротязі замість автомобілів із ДВС. У Верховній Раді вже зареєстрували 2 законопроекти, які обіцяють полегшити життя власникам електрокарів.

Вони припускають введення деяких нових податкових і митних пільг для тих, хто хоче купити екологічно чистий транспортний засіб, і для бажаючих займатися виробництвом електромобілів. Крім того, в уряді обіцяють продовжити звільнення від сплати ПДВ ще на 3 роки від нинішнього терміну - до 2025-го. Українці зможуть придбати особисті транспортні засоби на електротязі за більш доступною ціною.

Таким чином вдасться залучити інвестиції в виробництво електротранспорту, комплектуючих і зарядних пристроїв за прикладом західних сусідів. Це допоможе Україні стати учасником європейського ринку і зробити свій внесок у захист екології від шкідливих викидів двигунів внутрішнього згоряння.

Немає ніяких сумнівів, що це рішення оцінять борці за збереження стану екології і людям, які просто піклуються про навколишнє середовище. Адже заміна бензинових і дизельних моторів на електричні силові установки допомагає істотно скоротити збитки від шкідливих викидів в атмосферу.

Відзначимо, що цей законопроект спричинить за собою певні економічні наслідки, а саме зниження світового попиту на нафту, вже протягом 15 років.

Попередня стаття Шукаємо різницю між Шевроле Авео Т250 шанхайської і корейської збірки
Шукаємо різницю між Шевроле Авео Т250 шанхайської і корейської збірки
Наскільки вигідно купувати сільгосптехніку на аукціонах США?
Наступна стаття Наскільки вигідно купувати сільгосптехніку на аукціонах США?

Популярні новини