Нові податки для перекупників авто. Що змінилося?

21 січня 2020

В уряді розглянули законодавчий документ №1210, який передбачає зміну податків при продажу транспортних засобів. Цей закон вводить три ставки податків при складанні договору купівлі-продажу. Раніше під час продажу будь-якого ТЗ зі зняттям з обліку продавець сплачував дві ставки.

Зараз під час продажу одного автомобіля або мотоцикла протягом року податок як і раніше становить 0%. При відчуженні другого авто в протягом цього ж терміну податкова ставка залишається 5%. А ось під час продажу трьох і більше транспортних засобів продавцеві-фізичній особі доведеться заплатити 18% від оціночної вартості машини або мотоцикла.

Очевидно, законопроект спрямований на так званих "перекупників". Ініціатива повинна перешкодити нелегально вести бізнес як фізична особа. Хоча не виключено, що норми цього закону можуть "зачепити" звичайних громадян у тому числі. Адже податок 18% загрожує всім, хто складає третій договір про продаж ТЗ зі зняттям з обліку протягом року. Якщо ви плануєте продати мопед, а потім автомобіль із причепом - вам доведеться платити високий податок за один із договорів.

Цей закон насправді є законодавчим грунтом для продажу б/у автомобілів через спеціалізовані салони і компанії. Ситуацію ускладнює те, що як правило перекупники не реєструють транспортний засіб на себе, а просто купують авто за дорученням.

Попередня стаття У Грузії будуть знищувати колеса під час ТО
У Грузії будуть знищувати колеса під час ТО
Смертельна пастка на дорозі: чорний лід
Наступна стаття Смертельна пастка на дорозі: чорний лід

Популярні новини