Нові правила і багатотисячні штрафи в Україні

7 квітня 2020

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, в якій перераховані правила автомобільних перевезень під час карантину. Поліцейські попереджають, що за порушення цих нововведень передбачені космічні штрафи від 17 до 170 тисяч гривень. Розберемося, як себе вести на дорогах, щоб не нарватися на величезне грошове стягнення.

1. По-перше, заборонені нерегулярні і регулярні перевезення пасажирів. Це відноситься до приміських і міжміських маршрутів, але не поширюється на подорожі в легкових автомобілях.

2. По-друге, не можна перевозити одночасно більше 10 чоловік в одному міському транспортному засобі: в трамваї, тролейбусі, маршрутці. Це правило також стосується автобусів, які здійснюють регулярні перевезення пасажирів в автобусах.

3. Також автобусам заборонено заїжджати на територію автостанцій, а автостанціям, в свою чергу, не можна реалізовувати квитки автомобільним перевізникам, які організовують приміські та міжміські поїздки.

За порушення перерахованих вище норм проти поширення смертельної інфекції ви можете бути оштрафовані на суму від 17 до 34 тисяч гривень. Для посадових осіб грошове стягнення становить від 34 до 170 тисяч.

Якщо ваші дії спричинили за собою поширення коронавіруса - готуйтеся заплатити 17-51 тис. гривень і навіть позбутися волі на строк від 5 до 8 років.

Як правильно користуватися громадським транспортом під час карантину фото

Відзначимо, що таксі працюють в колишньому режимі, але з деякими нововведеннями: всі водії повинні працювати в масках і рукавичках. Пасажирам також рекомендується використовувати засоби індивідуального захисту, щоб уникнути зараження і поширення коронавірусної інфекції. Сервіс BlaBlaCar рекомендує обмежити кількість попутників або і зовсім відмовитися від поїздок.

Радимо залишатися вдома і виходити на вулицю тільки у випадку гострої необхідності, щоб не порушувати режим самоізоляції.

Попередня стаття Карантин не перешкода: уряд дозволив автосалонам працювати
Карантин не перешкода: уряд дозволив автосалонам працювати
Чи можна пересуватися на автомобілі під час карантину: подробиці
Наступна стаття Чи можна пересуватися на автомобілі під час карантину: подробиці

Популярні новини