Чи можна пересуватися на автомобілі під час карантину: подробиці

8 квітня 2020

Не дивлячись на те, що уряд ввів карантин на всій території країни, багатьом громадянам все ще необхідно їздити на роботу та виконувати інші щоденні справи. Зручніше і безпечніше всього використовувати для цього власне авто. Розберемося, чи існують якісь заборони по експлуатації особистого транспортного засобу під час карантину.

Отже, на даний момент користуватися автомобілем можна без обмежень. Тобто всі українці, крім тих, хто повинен знаходитися на самоізоляції, можуть абсолютно спокійно пересуватися по Україні на своїх транспортних засобах. Але це не поширюється на області, міста і села, де органи місцевого самоврядування ввели окрему заборону на в'їзд і виїзд, як, наприклад, в Чернівецькій і Дніпропетровській областях.

Зверніть увагу, що в багатьох містах обмежили кількість пасажирів не тільки в громадському транспорті, але і в приватних авто. Також продовжує діяти заборона на використання автомобіля на відстані більше 2 км від будинку особами, які повинні знаходитися на самоізоляції. До цієї категорії населення відносяться ті, хто мав контакт із зараженими коронавірусом або підозру на COVID-19, а також люди старші 60 років.

Особистий транспортний засіб просто необхідний в сучасних умовах. На жаль, придбати і оформити стару машину під час карантину не вийде. Єдиний вихід із ситуації - купити нове авто. З 6 квітня дилерські центри відновили свою роботу. Крім того, придбати авто тепер можна онлайн - не виходячи з дому.

Попередня стаття Нелегальні АЗС повертаються? Ринок палива в умовах карантину
Нелегальні АЗС повертаються? Ринок палива в умовах карантину
6 моделей ЗАЗ по 95 євро для експериментів
Наступна стаття 6 моделей ЗАЗ по 95 євро для експериментів

Популярні новини