Новий і перспективний Рено Каджар

18 лютого 2015

Зненацька і неочікувано - це не про нього. Після численних заяв представників марки, незліченних фотографій шпигунів, і цілого року стабільних продажів азіатського родича, бренд Renault, нарешті, розсекретив зовнішність свого нового перспективного кроссовера з незвичайним ім'ям Kadjar. Як і передрікали, паркетник активно експлуатує в якості назви поєднання французьких слів «повнопривідний» і «спритний» (для тих, хто шукає тут арабське коріння) і побудований на базі добре знайомої всім українцям моделі Nissan, займе порожню нішу між компактним Captur і екстравагантним альтер-его Nissan X-Trail, Renault Koleos і складе серйозну конкуренцію сильним світу міських повноприводників.

Зокрема, він стане достойним суперником своєму ж побратимові по платформі. Qashqai, якщо хто не здогадався. Адже, незважаючи на всю логічність тенденції поділу модельного ряду на цінові ніші і його усвідомлене позиціонування, виходячи з потреб певної цільової аудиторії, французька новинка буде грати на тому ж полі, що і східний «донор», активно залучаючи до себе увагу покупців великим набором опцій і приємним оригінальним дизайном.

 

Renault Kadjar відрізняється оригінальним дизайном


Ми не жартуємо. Зовнішність нового Kadjar цілком відповідає сучасним стандартам автомобільного стилю і ніяк не перегукується з рельєфно-м'язистим екстер'єром побратима від Nissan. Замість цього дизайнери Рено наділили кузов свого дітища ефектними плавними обводами, V-подібними гратами радіатора, підглянутими у «молодшого» позашляховика Captur і крос-вена Espace. Від них же новинка успадкувала похмуру світлодіодну оптику з незграбною графікою і брутальні чорні «щоки» бамперів з овальними секціями протитуманок.

Дивіться також каталоги:

 

Екстер'єр позашляховика Рено Каджар


Не варто також забувати, що в плані розмірів Kadjar вийшов навіть більшим свого прообразу. За рахунок додаткових 8 сантиметрів довжини, профіль француза «зі східним прізвищем» виглядає набагато краще, ніж Qashqai. У цьому, до речі, йому допомагає контур бічного скління і масивні форми задніх колісних арок, що плавно перетікають в корму, а також  динамічні стоп-сигнали, і атлетичної форми двері.


Чимало цікавих дизайнерських рішень можна знайти і всередині новинки. Хоча інтер'єр Каджар так само, як і у Кашкай обтяжує до асиметричності, запідозрити його творців у банальному копіюванні «вихідного матеріалу» не вдасться. Практично все, починаючи від округлих дефлекторів і гранованою форми тунелю і закінчуючи графікою приладової панелі і оформлення рульового колеса тут оригінальне. Навіть об'єм багажника  - 472 л. В очі, хіба що, може кинутися знайома архітектура кліматичної установки і кнопка запуску двигуна, але це всього лише данина хоч якийсь уніфікації з аналогом.

 

Панель приладів Рено Каджар


Прикро тільки, що з двигунами і їх характеристиками нічого не відомо. Все ж новинка офіційно розкриє всі карти тільки в березні, так що без ворожіння не обійтися. Чи будуть на Kadjar ставити мотори «Кашак» чи ні? Чи будуть серед них 1,2 і 1,6-літрові бензинові і 1,5 і 1,6-літрові дизельні двигуни чи ні? Чи будуть вони агрегатувати з 6-ступінчастою механікою і Xtronic на вибір чи ні? Суцільна інтрига.


Зате з датами хоч якась ясність. Офіційна прем'єра (як ми вже згадали) в березні, п'ятого числа в Женеві. Старт продажів в Європі влітку. Поставки до нас ... а вони хоч потрібні? Невже нам Qashqai не вистачить ?! Хоча ... Terrano ж он купують.

Попередня стаття Зустрічаємо новий Kia Morning/Picanto 2015
Зустрічаємо новий Kia Morning/Picanto 2015
У 2015 році українським автомобілістам доведеться платити чотири додаткових податку
Наступна стаття У 2015 році українським автомобілістам доведеться платити чотири додаткових податку

Популярні новини