У 2015 році українським автомобілістам доведеться платити чотири додаткових податку

19 лютого 2015

З цього року в силу вступають поправки до Податкового кодексу України, згідно з якими вводиться новий акцизний збір на вантажні автомобілі і автобуси, транспортний податок, акциз на електродвигуни та збір на переобладнані машини. Що стосується спец. мит, то їх з квітня 2015 планують зменшити з 4,32% до 2,15%, повідомляє інформаційний портал. У зв'язку з цими нововведеннями робота водієм стане приносити менше вигоди, особливо якщо мова йде про шоферах, що працюють на власних автомобілях.

 

На сьогоднішній день, за даними сайту "Труд.ком", таксистами, водіями і кур'єрами на власному автомобілі працюють і підробляють близько 15% киян. Незважаючи на те, що водій - це не найпрестижніша професія, з її допомогою можна добре заробляти навіть під час економічної крізіса.

 

Так, столичні таксисти можуть заробляти до 10 000 гривень на місяць. Тобто такі працівники можуть отримувати стільки ж, скільки і співробітники в офісі, а часом навіть більше. Ще одна перевага для шоферів - можливість працювати за змінним або ж гнучким графіком. Необхідний досвід роботи в більшості вакансій мінімальний - досить пропрацювати в цій сфері від 1 года.

 

Хорошо оплачувані варіанти.

 

В останні місяці роботодавці все частіше готові взяти на роботу водієм навіть недосвідчених претендентів. Так, служби таксі пропонують абсолютно вільний графік і мінімальну комісію, складову від 10 до 12%. У такому випадку шоферу не потрібно платити ніяких заставних грошей і передоплат.

 

Варіанти работи для водія

 

Особисті водії в Києві можуть заробляти близько 7 000 гривень. На такі посади беруть кандидатів з досвідом безаварійного водіння від 10 років і високою культурою обслуговування. Шукачі з власним авто, які хочуть подивитися Європу можуть працювати водіями-далекобійниками. Великі зарубіжні компанії регулярно оголошують набір на водіїв міжнародних перевезень. Від претендентів на такі посади роботодавці вимагають стаж роботи від 2 років на вантажних автомобілях, відмінні рекомендації з попереднього місця роботи, наявність закордонного паспорта, свідоцтво водія-міжнародника, а також довідку про стан здоров'я. Заробітна плата в такому випадку варіюється від 1 300 до 1 700 євро. З працівниками підписується річний контракт.

 

Крім того, досвідчені водії можуть влаштуватися на міжміські рейси або шоферами в громадському транспорті по місту. Правда, дані пропозиції менш оплачувані.

Попередня стаття Новий і перспективний Рено Каджар
Новий і перспективний Рено Каджар
Як визначити поганий бензин своїми руками?
Наступна стаття Як визначити поганий бензин своїми руками?

Популярні новини