“Нульове розмитнення” скасують? Свіжі подробиці

28 квітня 2022

З 6 квітня 22 року запрацював закон про “нульове розмитнення” автотранспорту. Він дозволяє ввозити машини без сплати мита, акцизу та ПДВ в період воєнного стану. Але, нововведення пропонують скасувати. Отже, що відомо?

На розгляд Верховної Ради подано законопроект №7311 про скасування “нульового розмитнення”. Якщо проект підтримують депутати та підпише Президент, ввезення транспорту з-за кордону знову працюватиме за старими правилами. Доведеться платити акциз, митні збори та ПДВ.

Є декілька причин, чому пропонують скасувати “безкоштовне ввезення авто”. По-перше, це черги на кордоні, через які затримуються гуманітарні та інші важливі вантажі. По-друге, це недоотримання коштів в бюджет - мінус 350 млн грн лише за перший тиждень дії пільгового розмитнення. Ще одна причина в тому, що метою нововведення була допомога відновити автопарк українців та спростити доставку транспорту для потреб ЗСУ. В реальності серед ввезених машин десятки преміальних. Серед аргументів називають і комерцію: автомобілі приганяють для подальшого перепродажу. 

Поки привезти машину в Україну можна на умовах “нульового розмитнення”. Пільги дійсні для легкових авто, вантажівок, автобусів, мотоциклів. Ось детальний список транспортних засобів, які можна ввезти без сплати зборів. Раніше ми писати детально про безкоштовне розмитнення

Попередня стаття Чому машина трясеться під час гальмування?
Чому машина трясеться під час гальмування?
7 семимісних авто до 7 000$: шукаємо на AutoMoto.ua
Наступна стаття 7 семимісних авто до 7 000$: шукаємо на AutoMoto.ua

Популярні новини