Обов'язковий техогляд авто: нові подробиці

21 лютого 2020

Українським автомобілістам давно відомо про наміри уряду повернути обов'язковий технічний огляд. Однак зараз впровадження цієї процедури з деяких причин перебуває під питанням.

Чому? Виявилося, що в Україні категорично не вистачає центрів, де повинен здійснюватися технічний контроль машин. Крім цього, громадяни бояться, що процедура ОТК може стати корумпованою. У такому випадку і мови бути не може про чесні перевірках. Та й якщо раптово зробити контроль обов'язковим, всі власники легкових авто просто фізично не зможуть пройти його. Для початку необхідно вирішити ці питання, а потім вже думати про контроль технічного стану транспортних засобів.

Співробітники поліції і зовсім стверджують, що в ОТК немає ніякої необхідності. Адже з цією процедурою українські водії вже стикалися 9 років тому. Статистика свідчить, що після скасування обов'язкового ТО кількість аварій на дорогах не тільки не змінилася, а й зовсім почала знижуватися. Варто відзначити, що в минулому році неналежний технічний стан автомобіля став причиною ДТП лише в 1 випадку з 100. Тому думка про те, що ОТК - це чергова корупційна схема, напрошується сама собою. Залишається багато питань, на які не виходить знайти відповіді. Навіщо впроваджувати обов'язковий техогляд, якщо раніше ця процедура не виправдала себе? І як здійснити цей контроль, якщо в державі не вистачає ресурсів?

Попередня стаття Підбірка найкращих седанів бізнес-класу
Підбірка найкращих седанів бізнес-класу
Екс-співробітники Ілона Маска розповіли про нюанси роботи в Tesla і SpaceX
Наступна стаття Екс-співробітники Ілона Маска розповіли про нюанси роботи в Tesla і SpaceX

Популярні новини