Платформа Uber допоможе впоратися з проблемами на дорогах

2 жовтня 2019

Компанія Uber запустила проект Uber Movement, в рамках якого дала своїм користувачам доступ до даних про автомобільний трафік на дорогах. Поки що цей сервер доступний тільки в Києві, і як повідомляють представники компанії, столиця України стала десятим європейським містом, де запустили цей аналітичний портал. Це, в свою чергу, дає серйозні підстави вважати, що Україна представляє інтерес для інвесторів в якості майданчика для реалізації і розвитку новітніх цифрових технологій.
сервіс Uber Movement тепер доступний в україні Але водіям запуск порталу не принесе особливої ​​користі. Зараз сервіс надає інформацію про швидкість руху транспортних засобів по дорогах Києва. За індивідуальним запитом компанія може видати більш детальну інформацію в певному діапазоні в межах трьох місяців.
Правда, останні доступні на платформі дані були отримані 30 червня цього року, тому їх не можна використовувати для прокладання оптимального шляху без пробок. Але представники проекту і не обіцяли, що сервіс буде мати у своєму розпорядженні такою функцією, адже такі дані будуть дійсно корисні тільки муніципальним службам. На основі цієї інформації вони зможуть аналізувати транспортні розв'язки і оперативно вживати необхідні заходи для поліпшення ситуацій на дорогах.

проект Uber Movement запустили у києвіСтатистика сервісу Uber Movement не стане відкриттям для уряду, адже схожим інструментом володіє сервіс Google maps. Він прогнозує пробки на окремих ділянках дороги, правда без можливості вибрати певний часовий діапазон.
затори у києві фото За допомогою проекту Uber Movement можна дізнатися середню швидкість пересування водіїв Uber. Цікаво, що вони часто перевищують дозволену швидкість, якщо дорожня обстановка дозволяє. Наприклад, по Великій кільцевій таксисти пересуваються в середньому на 45 км/год швидше, ніж це дозволено правилами. Відзначимо, що дані сервісу не доступні по кожному водієві, тому поліція не зможе залучити їх до відповідальності.

Теги:
Uber
Попередня стаття Оновлений Mercedes-Benz C-Class отримає безпілотні технології
Оновлений Mercedes-Benz C-Class отримає безпілотні технології
Хто осмілився створити нового конкурента Tesla Model 3
Наступна стаття Хто осмілився створити нового конкурента Tesla Model 3

Популярні новини