Чому не працює антигравійна плівка?

11 січня 2020

Буває автомобілісти стикаються з тим, що антигравійна плівка не забезпечує обіцяний рівень захисту лакофарбового покриття від ударів гравію, гілок і дорожніх реагентів. Але не поспішайте лаяти виробника! Розберемо 3 причини, чому антигравійна плівка не працює.

Перша причина: невідповідний матеріал

Антигравійний захист являє собою прозору плівку, зроблену з вінілу або поліуретану. Ці два матеріали дуже схожі візуально, але відрізняються за ціною.
Автомобілісти люблять економію, тому часто роблять вибір на користь дешевого вінілу, хоча в дійсності його не можна назвати "антигравійною плівкою". Це ніщо інше, як пластик, який відомий тим, що піддається впливу високих температур.

На жаль, вінілова плівка не захистить кузов від подряпин, адже застигає при охолодженні і просто відпадає від удару.
Звичайно, якісь захисні властивості цього матеріалу є, але максимум вінілу - захистити кузов вашого авто від легких подряпин.

Справжній захист від гравію - це поліуретан. До складу такої плівки входить каучук, за рахунок чого вона щільніша, пружніша і еластична, а значить може відбити всі удари.

Друга причина: неякісний сервіс

Але не завжди винен економний власник транспортного засобу. Буває, автомобілістів нахабно обманюють фахівці, замінюючи дорогу поліуретанову плівку дешевим вінілом.

Можна самостійно визначити, що захищає кузов вашого авто. Просто натисніть нігтем на поверхню, заклеєну плівкою. Якщо плівка не продавлюється - значить, швидше за все, ваше авто заклеєно вінілом. Поліуретановий захист неможливо пошкодити таким натисканням, але про всяк випадок проводьте перевірку в непомітному місці.

Щоб вберегти себе від нечесних поклейщиків, просто уникайте дешевих послуг.

Антигравійна плівка фото

Третя причина: самодіяльність

Навіть якщо ви впевнені, що зможете самостійно наклеїти захисну плівку на автомобіль, ми не рекомендуємо ризикувати. Врахуйте, що на результат поклейки впливає безліч факторів, наприклад: температура, вологість повітря, правильність і швидкість дій, праймер, монтажний розчин і багато інших нюансів. Якщо щось піде не так, ви витратите і час, і гроші. Саме тому краще довірити цю справу фахівцям!

Попередня стаття Все про чіп-тюнінг: поради фахівців
Все про чіп-тюнінг: поради фахівців
Жінка на заправці заливає бензин в пакет-майку. ВІДЕО
Наступна стаття Жінка на заправці заливає бензин в пакет-майку. ВІДЕО

Популярні новини