Чому росте витрата пального у дизельного двигуна?

29 травня 2023

Причини збільшення витрати дизеля

Вважається, що дизельні двигуни до 30% економніші за бензинові. Однак іноді витрата солярки різко зростає, що неабияк засмучує власника. Причин такої прикрої ситуації можуть бути десятки. Щоб повернути витрату до норми може знадобитись як звичайне розвантаження багажника, так і професійний ремонт турбін. Ділимось переліком деяких поширених причин збільшення “апетиту” дизеля:

Поїздки в режимі прогріву

Поки двигун не досягне робочої температури, він використовує на 10-15% більше пального. Якщо ви часто запускаєте та зупиняєте мотор в коротких поїздках містом, то він постійно працює в режимі прогріву. Отже, витрата дизеля росте.

Навантажений багажник

Якщо у вас є звичка возити в багажнику безліч необхідних та не дуже потрібних речей, це позначиться на витраті. Кожні додаткові 50 кг ваги в багажнику автомобіля збільшують споживання пального на 2%.

Погані шини та неправильний розвал-сходження коліс

Це може звучати дивно, але зношені чи спущені шини впливають на споживання палива. Погано накачані колеса не мають належного тиску, щоб витримати вагу автомобіля та вимагають активнішої роботи двигуна. Те ж саме стосується і вирівнювання коліс. Довгі поїздки на зношених спущених шинах відчутно збільшують витрату дизеля.

Чому росте витрата у дизельного двигуна

Погіршення якості палива

Якість дизельного палива може змінюватись залежно від АЗС. Вміст вологи, забруднення або домішки, може призводити до неповного згоряння пального та збільшення його витрати. Це вагома причина відповідально підходити до вибору місця заправки.

Недоліки в системі паливоподачі

Проблеми з форсунками, насосами або іншими компонентами системи паливоподачі призводять до неправильного розпилення палива або його недостатнього об'єму. Це збільшує витрату палива. На жаль, виявити таку проблему самостійно доволі складно, але фахівці спеціалізованої станції техобслуговування https://dieselservice.kiev.ua/ допоможуть з діагностикою та усуненням поломки. 

Забруднення або пошкодження фільтрів

Забруднені або пошкоджені фільтри повітря, палива або мастила можуть обмежувати притік дизеля до двигуна. Як результат - зростає витрата.

Модифікації двигуна

Якщо власник вносив будь-які модифікації до дизельного двигуна, такі як зміни турбонаддува, впускної або випускної системи, це може вплинути на його ефективність та споживання палива.

Іноді зростання витрати пального у дизельного двигуна може бути обумовлене як однією, так і комбінацією цих причин.

Попередня стаття В Україні дорожчають вживані авто. На які моделі ціна зросла найбільше?
В Україні дорожчають вживані авто. На які моделі ціна зросла найбільше?
AGM акумулятори для авто з Start-Stop
Наступна стаття AGM акумулятори для авто з Start-Stop

Популярні новини