Під нові штрафні санкції потрапили перші власники авто на єврономерах

11 вересня 2019

З 22 серпня цього року в Україні офіційно вступили в силу нові штрафи за перевищення терміну перебування нерозмитненого транспорту на території країни - з тих пір Державна фіскальна служба встигла скласти 243 протоколи. Чого варто очікувати власникам транспортних засобів, які порушили митний режим?

Правила розмитнення автомобілів не змінювалися, а от розмір штрафів значно збільшився.
Таким чином, відповідно до нових норм, у випадку затримки терміну перебування нерозмитнених авто на період від 10 до 20 діб, водієві доведеться заплатити 17 000 гривень штрафу.
Якщо нерозмитнений транспортний засіб буде перебувати на території України від 20 до 30 діб - грошове стягнення зросте до 85 тисяч грн. А для тих автовласників, які не оформили авто більш ніж за 30 діб, передбачені штрафні санкції у розмірі 170 тис. грн або конфіскація транспорту.

Окремо передбачена відповідальність за передачу автомобіля з іноземною реєстрацією у розпорядження третім особам і за експлуатацію такого авто в комерційних цілях. Таке порушення обійдеться в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 34 тисячі грн.

нерозмитнені автомобілі на території України
Президент України від 29 серпня зареєстрував законопроект і позначив його, як невідкладний. Він передбачає відстрочку застосування покарань за нерозмитнення автомобілів на єврономерах до 360 діб.

Поки Верховна Рада не прийняла ініціативу, ДФС продовжує активно штрафувати "евробляхи" відповідно до ст. 481 і частини 3 статті 470 Митного кодексу України.

нова ставка акцизного податку на авто з європейською реєстрацією

 
Попередня стаття Сенсаційний гіперкар Devel Sixteen показався на дорозі ... і не зміг вразити глядачів
Сенсаційний гіперкар Devel Sixteen показався на дорозі ... і не зміг вразити глядачів
Чи потрібно вимикати кондиціонер під час розгону?
Наступна стаття Чи потрібно вимикати кондиціонер під час розгону?

Популярні новини