Подробиці інноваційної розробки Toyota

4 лютого 2020

Представники компанії Toyota Motor Corp. повідомили про свою нову розробку, яка допомагає контролювати прискорення. Це інноваційна функція, яка збирає дані з підключених автомобілів, аналізує роботу акселератора і таким чином допомагає стежити за прискоренням.

Цю функцію планують впровадити на нових машинах. Модифіковану систему управління прискоренням представлять влітку 2020 року в Японії.

Toyota і раніше робила все можливе, щоб допомогти запобігти автомобільним аваріям. У 2012 році компанія представила систему Sonar (ICS). Цей інтелектуальний комплекс запобігає випадковому натисканню на педаль "газ" замість гальма. Зараз 83% модельного ряду Toyota оснащені ICS.

У 2018 році компанія презентувала модифіковану систему контролю акселератора при неправильному використанні педалі. 31 грудня 2019 роки її установили на 20 300 автомобілях. Але ця система спрацьовує тільки коли датчики виявляють будь-які перешкоди (інші машини, стіни). А ось остання розробка Toyota управляє прискоренням навіть коли перешкод немає.

Фахівці Toyota створили систему контролю роботи акселератора на основі статистики дорожньо-транспортних пригод по причині неправильного використання педалі. Особливу увагу приділили ситуаціям, коли педаль акселератора нажимали до упору. Під час аналізу виключали випадки, коли водій був змушений прискорюватися.

Дивіться також каталоги:

У компанії припускають, що поєднуючи існуючу ICS і нову функцію контролю акселератора, вдасться суттєво скоротити кількість ДТП, пов'язаних з неправильним використанням педалей.

Щоб дізнатися більше подробиць про цю інноваційної функцію, дивіться відео:

Попередня стаття Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Фахівці Bosch повідомляють, що обсяги автопрому стрімко знижуються
Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям
Наступна стаття Німець показав, чому не варто довіряти цифровим технологіям

Популярні новини